Recepti Riba 16. svibnja 2025.

Zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom

Riba
23 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
stevo karapandža, zapečeni šaran
Zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom
foto: AI generated; Sandra Šimunović/PIXSELL
Slavni chef osmislio je genijalan riblji recept u kojem spaja slatkovodnu ribu i Mediteran. Njegov zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom je za prste polizati!

Slavni majstor kuhinje Stevo Karapandža ima odlične recepte za malo drugačiji ručak ili večeru. Kad nam ponestane inspiracije redovito listamo njegovu kultnu kuharicu Stevo Karapandža: "Kreativa kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" u kojem uvijek pronađemo neku novu slasnu ideju.

Punjena pastrva Možda vas zanima... Odlična jela od riječne ribe iz kuharice stare 100 godina Recepti

Ovaj put pronašli smo genijalan riblji recept u kojem chef Karapandža znalački spaja slatkovodnu ribu s Mediteranom - u ovom slučaju to su šaran, rajčica i masline! Isprobaj ovaj odličan recept za zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom i oduševi se! Mi već jesmo!

stevo karapandža | Author: Matko Begović/PIXSELL Stevo Karapandža foto: Matko Begović/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom - recept by Stevo Karapandža
23 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Fileti šarana 800 g
  • Bijelo vino 100 ml
  • Tost 100 g
  • Sušene rajčice u maslinovu ulju 5 kom
  • Masline bez koštica 5 kom
  • Parmezan 2 žlica
  • Mladi luk 2 kom
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Suncokretovo ulje 1 žlica
  • Rajčica 2 kom
  • Bosiljak 0,50 svežanj
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Odreske šarana poškropi bijelim vinom i lagano posoli.


  2. Nareži tost na kockice, a sušene rajčice i masline nareži na manje komadiće. Sve zajedno izmiješaj i usitni, dodaj naribani parmezan, nasjeckani mladi luk i prelij sa 2 žlice maslinova ulja. Lagano popapri.


  3. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. U namašćenu vatrostalnu posudu posloži šarana, rasporedi tanke kriške svježe rajčice i pospi usitnjenom smjesom povrća, tosta i parmezana.

    U pećnicu stavi na rešetku koja je na sredini i peci 15-ak minuta, dok se ne dobije lijepa korica.


  4. Zapečenu ribu pospi natrganim listićima svježeg bosiljka, a kao prilog posluži kuhanu tjesteninu. Dobar tek!


Isprobaj i ove divne riblje specijalitete s potpisom pravog majstora kuhinja Steve Karapandže!

stevo karapandža, tuna, palenta Možda vas zanima... Recept Steve Karapandže za zapečenu palentu s tunom Recepti orecchiette Možda vas zanima... Orecchiette sa slanim srdelama - recept Steve Karapandže Recepti srdele Možda vas zanima... Srdele punjene špinatom - recept Steve Karapandže Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.