Slavni chef osmislio je genijalan riblji recept u kojem spaja slatkovodnu ribu i Mediteran. Njegov zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom je za prste polizati!
Slavni majstor kuhinje Stevo Karapandža ima odlične recepte za malo drugačiji ručak ili večeru. Kad nam ponestane inspiracije redovito listamo njegovu kultnu kuharicu Stevo Karapandža: "Kreativa kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" u kojem uvijek pronađemo neku novu slasnu ideju.
Ovaj put pronašli smo genijalan riblji recept u kojem chef Karapandža znalački spaja slatkovodnu ribu s Mediteranom - u ovom slučaju to su šaran, rajčica i masline! Isprobaj ovaj odličan recept za zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom i oduševi se! Mi već jesmo!
Stevo Karapandža
foto: Matko Begović/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečeni šaran sa sušenim rajčicama i parmezanom - recept by Stevo Karapandža
23 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Fileti šarana
800
g
Bijelo vino
100
ml
Tost
100
g
Sušene rajčice u maslinovu ulju
5
kom
Masline bez koštica
5
kom
Parmezan
2
žlica
Mladi luk
2
kom
Maslinovo ulje
2
žlica
Suncokretovo ulje
1
žlica
Rajčica
2
kom
Bosiljak
0,50
svežanj
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Odreske šarana poškropi bijelim vinom i lagano posoli.
Nareži tost na kockice, a sušene rajčice i masline nareži na manje komadiće. Sve zajedno izmiješaj i usitni, dodaj naribani parmezan, nasjeckani mladi luk i prelij sa 2 žlice maslinova ulja. Lagano popapri.
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. U namašćenu vatrostalnu posudu posloži šarana, rasporedi tanke kriške svježe rajčice i pospi usitnjenom smjesom povrća, tosta i parmezana.
U pećnicu stavi na rešetku koja je na sredini i peci 15-ak minuta, dok se ne dobije lijepa korica.
Zapečenu ribu pospi natrganim listićima svježeg bosiljka, a kao prilog posluži kuhanu tjesteninu. Dobar tek!
Isprobaj i ove divne riblje specijalitete s potpisom pravog majstora kuhinja Steve Karapandže!