gastro postao
Prženo mlijeko jednostavna je slastica od samo nekoliko sastojaka koju španjolske bake rado je pripremaju svojim unucima. Sada ovu slasticu možeš i ti isprobati jer imamo odličan recept
Niste čuli za prženo mlijeko?! E pa to je hrskava jednostavna slastica, koju svojim unucima rado pripremaju španjolske bake. Priprema nije komplicirana, tako da ti je uspjeh garantiran.
Prženo mlijeko mnoge podsjeća na drugi španjolski recept – torrijas, iako se djelomično razlikuju njihovi sastojci te način pripreme, kao i okusi i tekstura. Ako se želiš počastiti i pripremiti ovaj genijalan desert, prženo mlijeko, samo trebaš pratiti ovaj recept jedne španjolske bake i sigurno nećeš pogriješiti.
Prženo mlijeko
Sastojci:
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 50 g šećera
- 50 g kukuruznog škroba (gustina)
- naribana korica 1 limuna i 1 naranče
- 1 štapić cimeta
- 2 jaja
- 50 g oštrog brašna
- maslinovo ulje
Postupak:
- U posudi na srednjoj vatri zakuhaj mlijeko sa štapićem cimeta, koricom naranče I limuna te šećerom.
- U međuvremenu rastopi gustin u malo mlijeka, I dodaj u mlijeko te nastavi miješati kako ne bi zagorjelo.
- Makni s vatre, ulij u kalupe )ili ulije u pleh pa nareži na kockice kada se dobro ohladi I stisne).
- Kockice aromatiziranog zgusnutog mlijeka uvaljaj u jaja pa u brašno.
- Prži na maslinovom ulju I pospi s dosta šećera.