Recepti Doručak 28. studenoga 2024.

Zobena kaša s bundevom za savršen početak dana

Doručak
5 MIN
15 MIN
6
JEDNOSTAVNO
Zobena kaša s bundevom
foto: @goodlifeeats pinterest
Spoj toplih začina, bundeve i zobenih pahuljica ne samo da je prefin nego će ti osigurati energiju na početku dana

Začinjena zobena kaša s bundevom savršena je za hladna jesenska jutra kada ti treba nešto ukusno, toplo i hranjivo. Ovaj recept spaja slatkoću bundeve, toplinu začina za pitu od bundeve i bogatstvo zobenih pahuljica u zdjelu punu okusa. Ova zobena kaša s bundevom brzo se priprema: gotova je za 20-ak minuta, a dovoljno je zasitna da ti osigura energiju za cijeli dan.

pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza

Fino, brzo i zdravo

Posluži je za obiteljski doručak, brunch ili kao brza hrana za utjehu tijekom užurbanog jutra. S ovim receptom, dan započinje na najbolji mogući način!

Naravno, ovu odličnu zobenu kašu s bundevom možeš prilagoditi svom ukusu. Obogati je dodatkom tostiranih sjemenki bundeve ili omiljenog suhog voća.

Ne gasi ekran dok kuham

Zobena kaša s bundevom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pire od bundeve 450 g
  • Mlijeko 2 šalica
  • Brusnice 0,50 šalica
  • Smeđi šećer 0,25 šalica
  • Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice") 1 žličica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Sol 1 prstohvat
  • Zobene pahuljice 2 šalica
  • Sjemenke bundeve
Postupak
  1. U srednjem loncu pomiješaj pire od bundeve, mlijeko, 2 šalice vode, sušene brusnice, smeđi šećer, začin za pitu od bundeve, vaniliju i prstohvat soli. Pjenjačom dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.


  2. Zagrij smjesu na srednjoj vatri dok ne zavrije, a zatim dodaj zobene pahuljice i smanji vatru na srednje nisku.


  3. Lagano kuhaj, često miješajući, dok zobene pahuljice ne omekšaju i dok kaša ne postigne željenu konzistenciju, otprilike 10-15 minuta (za gustu kašu kuhaj barem 15 minuta).


  4. Stavi kašu u zdjelice i posluži s preljevom od malo mlijeka. Po vrhu pospi dodatni smeđi šećer i tostirane sjemenke bundeve za hrskav završni dodir.


Klikni jer doručak se ne preskače!

doručak, jabuke Možda vas zanima... 3 doručka s jabukama za slatka jesenska jutra Recepti doručak, brunch Možda vas zanima... Kada doručkovati – i zašto to vrijeme nije isto za svakoga? Špajza jela s heljdom Možda vas zanima... Od heljde pripremi doručak, ručak i desert! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.