Spoj toplih začina, bundeve i zobenih pahuljica ne samo da je prefin nego će ti osigurati energiju na početku dana
Začinjena zobena kaša s bundevom savršena je za hladna jesenska jutra kada ti treba nešto ukusno, toplo i hranjivo. Ovaj recept spaja slatkoću bundeve, toplinu začina za pitu od bundeve i bogatstvo zobenih pahuljica u zdjelu punu okusa. Ova zobena kaša s bundevom brzo se priprema: gotova je za 20-ak minuta, a dovoljno je zasitna da ti osigura energiju za cijeli dan.
Posluži je za obiteljski doručak, brunch ili kao brza hrana za utjehu tijekom užurbanog jutra. S ovim receptom, dan započinje na najbolji mogući način!
Naravno, ovu odličnu zobenu kašu s bundevom možeš prilagoditi svom ukusu. Obogati je dodatkom tostiranih sjemenki bundeve ili omiljenog suhog voća.
Ne gasi ekran dok kuham
Zobena kaša s bundevom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pire od bundeve
450
g
Mlijeko
2
šalica
Brusnice
0,50
šalica
Smeđi šećer
0,25
šalica
Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice")
1
žličica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Sol
1
prstohvat
Zobene pahuljice
2
šalica
Sjemenke bundeve
Postupak
U srednjem loncu pomiješaj pire od bundeve, mlijeko, 2 šalice vode, sušene brusnice, smeđi šećer, začin za pitu od bundeve, vaniliju i prstohvat soli. Pjenjačom dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
Zagrij smjesu na srednjoj vatri dok ne zavrije, a zatim dodaj zobene pahuljice i smanji vatru na srednje nisku.
Lagano kuhaj, često miješajući, dok zobene pahuljice ne omekšaju i dok kaša ne postigne željenu konzistenciju, otprilike 10-15 minuta (za gustu kašu kuhaj barem 15 minuta).
Stavi kašu u zdjelice i posluži s preljevom od malo mlijeka. Po vrhu pospi dodatni smeđi šećer i tostirane sjemenke bundeve za hrskav završni dodir.