Od hranjivog i slasnog ručka dijele te rezanje povrća i šunke, jaja i nekoliko minuta pečenja! Frittata, talijanski omlet iz pećnice, odličan je izbor za doručak, ručak ili večeru. Za pripremu frittate možeš koristiti različito sezonsko povrće, od mladog luka do blitve, poriluka ili šparoga.
Daonosimo ti ideje za različite sjajne kombinacije u kojima ćeš, sigurno smo, uživati!
S mladim lukom i pršutom
Iskoristi sezonu mladog luka i uživaj u slasnoj fritati! Vjerujemo da postoje dani kad ti se doista ništa ne da raditi najdražima za ručak, ali nakon ove krasote postat ćeš najpopularnija osoba u kućanstvu! Ovo jednostavno i ukusno jelo može poslužiti i kao predjelo ili kao samostalno jelo uz salatu.
S tikvicama, šunkom i sirom
Bogat doručak ili brzi ručak - ovu fritatu voljet ćeš u svako doba dana. Fritata je izvrstan način da iskoristiš sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu savršen dodatak tikvica, a možeš koristiti i šparoge te drugo sezonsko povrće. Za još bolji okus, fritatu obogati sa šunkom i sirom jačeg okusa, i uživaj!
S porilukom, gljivama i parmezanom
Omiljene gljive u kombinaciji s parmezanom, porilukom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti. Za dodatnu kremoznost, u istučena jaja možeš dodati i malo svježeg sira ili skute. Svježi peršin možeš zamijeniti i bilo kojim drugim začinom po želji, a u tavu slobodno ubaci i šaku svježih listova rukole!
S peršinom, začinima i hrpom parmezana!
Ljubitelji začinskog bilja uživat će u ovom brzom klasiku! Fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji dodaj i pokoju tanku šnitu pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!