Špajza 10. kolovoza 2023.

Raku sendvič od jastoga, a strijelcu - ćevapi u somunu

Horoskopski znakovi - svaki ima svoj sendvič!
Horoskopski znakovi - svaki ima svoj sendvič! foto: Rodion Kutsaiev/Unsplash; Thomas Franke/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Ideš li na izlet ili na posao, sendvič je uvijek dobra ideja. Evo koji sendviči najbolje odgovaraju pojedinim horoskopskim znakovima

Prema kulinarskom kalendaru, sutra nam donosi – sendviče. A koji sendvič najbolje odgovara tvom horoskopskom znaku, provjeri u sljedećim odlomcima. Uskladi svoj jelovnik sa zvijezdama.

 

Možda vas zanima... Afrodizijaci prema horoskopskom znaku Špajza

 

 | Author: Ahmed Rabea/Pexels Sendvič s topljenim sirom foto: Ahmed Rabea/Pexels

Jarac

Prvi je znak astrološkog kalendara jarac – strastven, natjecateljski raspoložen, uvijek motiviran. Za rođene u ovom znaku nema popuštanja, oni će svoje ciljeve uvijek postići.

Pripadnici ovog znaka cijenit će, stoga, konkretan sendvič s topljenim sirom. Da, u njega uvijek možeš nešto dodati, ali i ne moraš – jarci nikad ne vole komplicirati.

 | Author: Piotr Arnoldes/Pexels Sendvič sa šunkom i sirom foto: Piotr Arnoldes/Pexels

Bik

Prvi zemljani znak horoskopa, bik, uvijek je s obje noge čvrsto na zemlji. Bikovi vole rutinu, vole da je sve po njihovom i nisu oduševljeni iznenađenjima.

Baš zbog toga za bikove je klasik među sendvičima, onaj sa šunkom i sirom. Jednostavan, očekivanog okusa, sendvič sa šunkom i sirom zasitit će bikove i osnažiti ih. A to je upravo ono što od hrane i očekuju. Bikovi vole i jednostavan američki sendvič s pekmezom i maslacem od kikirikija.

 | Author: Giorgio Trovato/Unsplash Sendvič s maslacem od kikirikija i pekmeza foto: Giorgio Trovato/Unsplash

 

Bik Možda vas zanima... Bik - najveći gurman među horoskopskim znakovima! Špajza

 

 | Author: Jonathan Borba / Unsplash Sendvič s pohanom piletinom foto: Jonathan Borba / Unsplash

Blizanci

Znatiželjni, vrckavi i društveni, blizanci će često okupiti na jednom mjestu ljude iz različitih društvenih slojeva. Njihov je društveni kalendar uvijek popunjen, čak toliko da često zažele biti odjednom na dva mjesta.

Ni njihov sendvič ne može biti jednostavan, stoga će blizanci često posegnuti za sendvičem od pohane piletine s parmezanom. Ovaj talijanski klasik, s mariniranom piletinom, mozzarellom i parmezanom, nahranit će njihovu potrebu za ekskluzivnošću.

 | Author: Alexander Grey/Unsplash Sendvič s jastogom, popularni 'lobster roll' foto: Alexander Grey/Unsplash

Rak

Obiteljski nastrojen, osjećajan i pun empatije, rak je najintuitivnijih horoskopskih znakova. Zaštitnički se ponaša prema ljudima koje voli, stoga ponekad može izgledati agresivno, iako je iznutra meka srca.

Upravo iz tog razloga za rakove smo izabrali sendvič s jastogom. Sočno meso jastoga, sljubljeno s putrom ili majonezom, čini savršen izbor za "dobrice" rakove – kao i za njima drage ljude.

 | Author: Elena Leya/Unsplash Caprese sendvič foto: Elena Leya/Unsplash

Lav

Lavovi su širokog srca i samouvjereni, često i široke ruke kako bi pokazali svoju pravu prirodu. Gledajući pripadnike ovog horoskopskog znaka, i sami osjećamo potrebu da prestanemo "čekirati" tuđe Instagram profile i živimo vlastiti život punim plućima.

Svaki lav mora biti poseban, stoga za lava i posebna poslastica – sendvič Caprese. Napravljen od svježe mozzarelle, bosiljka i rajčica, ovaj sendvič predstavlja savršen međuobrok za uživanje u ljetnim aktivnostima.

 | Author: Rdne Stock/Pexels Sendvič od slanine, jaja i sira foto: Rdne Stock/Pexels

Djevica

Orijentirana na uslugu, organizirana, perfekcionist – to je djevica u tri riječi. Beskrajno su predani svojim ciljevima i uživaju u razbijanju čak i najmanjih ciljeva na manje, djelotvornije korake.

Iz tog razloga, sendvič od slanine, jaja i sira pravi je odabir za djevice. Svaki je sastojak sam za sebe savršen, još kad se smjeste zajedno između polovica kroasana, stvaraju savršenstvo kojem ni djevice neće imati što za prigovoriti.

 | Author: Nadya Spetnitskaya/Unsplash Bánh mì.sendvič foto: Nadya Spetnitskaya/Unsplash

Vaga

Vage su talentirani dizajneri, stilisti i dekorateri. Oko vage sve mora biti skladno i u ravnoteži. Zato, kad biramo sendvič za vagu, pored okusa moramo voditi računa i o izgledu.

Naravno, poželjno je i da je sendvič egzotičan, zato biramo vijetnamski specijalitet, bánh mì. Bogat proteinima - bilo da je od svinjetine, piletine ili tofua – te šarenim kiselim i svježim povrćem, ovaj je sendvič jednako ukusan i savršeno izgleda.

 | Author: Antoni Shkraba/Pexels Sendvič s čokoladnim namazom foto: Antoni Shkraba/Pexels

Škorpion

Često zavodljiv, proračunat i tajanstven, škorpion možda ponekad neće biti shvaćen. Međutim, oni koji mu se dovoljno približe iznenadit će se kad otkriju da škorpion gladan moći ima i nježnu, osjećajnu stranu.

Slično je i sa sendvičem sa čokoladnim namazom. Bilo da se koristi samostalno ili u kombinaciji s maslacem od kikirikija, sljezovim prahom, pekmezom ili kriškama banane, ovaj je namaz izvrsna opcija kad škorpion žudi za nečim slatkim.

 | Author: Jurica Galoić/PIXSELL Ćevapi u somunu foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Strijelac

Strijelac je rođeni pustolov. Ovaj je znak živahno klupko energije koja žive život isključivo prema svojim pravilima. A kad piše vlastita pravila, i sendvič mu mora biti nešto posebno.

Po definiciji, ćevapi u somunu uopće nisu sendvič. Ali strijelce to uopće ne zanima: uz ćevape i luk, rado će u somun ubaciti i kajmak. Nakon ovakvog obroka, strijelac će imati još više energije!

 

Možda vas zanima... Horoskop utječe i na gastro navike Špajza

 

 | Author: Eaters Collective/Unsplash Sendvič s narescima foto: Eaters Collective/Unsplash

Jarac

Jarci su ambiciozni, odlučni i disciplinirani — nije ni čudo što ih se smatra radoholičarima zodijaka. Ovi znakovi marljivo rade jer preferiraju ugodan stil života i vlastitim će si ga radom osigurati. 

Jarci ne gube vrijeme na hranu, stoga će im najbolje prijati sendvič s hladnim narescima. Između dvije kriške kruha namazane majonezom jarci će ubaciti puretinu ili šunku, list zelene salate ili krišku rajčice – i sendvič je gotov.

 | Author: Luther Yonel/Unsplash Tortilja sendvič foto: Luther Yonel/Unsplash

Vodenjak

Vodenjaci su poznati kao usamljenici - ali to je obično po vlastitom izboru. Problem je u tome što oni nisu zainteresirani za čavrljanje, pripadnici ovog znaka puno su zainteresiraniji za raspravu o važnim temama.

Zauzeti spašavanjem svijeta, vodenjaci će glad utažiti nekih hibridom. Na primjer, sastojke Cezar salate strpat će u tortilju i proglasiti to vlastitim izumom. Ali kad su tako zabavni, oprostit ćemo im to!

 | Author: Toa Heftiba/Unsplash Sendvič s tunjevinom foto: Toa Heftiba/Unsplash

Ribe

Kao i drugi vodeni znakovi, ribe su duboko intuitivne i emocionalne. U najgorem slučaju, ribe se mogu osjećati nemoćno pod teretom vlastitih osjećaja. Njihova mašta divlja, a najveći mir osjećaju kad kroz umjetnost izražavaju svoje osjećaje.

Ribe su sanjari zodijaka, stoga im spremamo riblji sendvič. Energiju će im pružiti slasni sendvič s tunom. Dodaš li tuni svježu rajčicu i topljeni sir, tvoja horoskopska riba jest će ti – doslovno – iz ruke.

 

Možda vas zanima... 12 ideja za horoskopski ručak po znakovima zodijaka Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.