Špajza 04. ožujka 2024.

GASTRO HOROSKOP Koje jelo odgovara kojem znaku

sushi
Sushi najbolje odgovara Jarcu foto: Ivan Samkov/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Svaki horoskopski znak nosi svoje - od karaktera do ukusa za razne stvari, pa tako i za hranu. Donosimo gastro horoskop s preporukama jednostavnih jela za svaki horoskopski znak

Netko češće, netko rjeđe, no svi barem ponekad pročitamo horoskop, da doznamo što nam zvijezde donose vezano uz ljubav, posao, zdravlje... Naravno, postoji i food horoskop, odnosno gastro horoskop koji nam objašnjava koja su jela omiljena za svaki horoskopski znak, kao i koja svakom znaku posebno odgovaraju.

Food horoskop donosimo u nastavku, ali zanima nas i tvoje odgovor - jesmo li pogodili?

 

Horoskopski znakovi - svaki ima svoj sendvič! Možda vas zanima... Raku sendvič od jastoga, a strijelcu - ćevapi u somunu Špajza

 

 | Author: Thinkstock Juha, tjestenina i hrpa povrća te neki ukusan protein - svaršeno jelo za ovna foto: Thinkstock

Ovan

(31. ožujka – 19. travnja)

Dolaskom proljeća stiže i sezona ovna. Ovan je vatreni znak koji itekako glasno i agresivno izražava svoje mišljenje, pa tako i kad je riječ o hrani – posebno kad nije zadovoljan.

I zato ga je najbolje udobrovoljiti ili potkupiti zdjelicom vruće tjestenine s juhom (dakle, neko azijsko jelo poput ramena savršeno će mu odgovarati). Odlična ideja je ljuta kineska pileća juha s rezancima, napravljena od pilećeg temeljca koji se kuhao 48 sati, rezanaca za ramen, natrgane piletine, ljutog umaka i mladog luka koji se pospe prilikom serviranja.

 

Pileći ramen Možda vas zanima... Ugrij se uz brzinski pileći ramen Recepti

 

Jednostavna jela | Author: Nerfee Mirandilla/Unsplash Bik ne može odoljeti kremastoj tjestenini foto: Nerfee Mirandilla/Unsplash

Bik

(20. travnja – 21. svibnja)

I Bik voli tjesteninu jer je poput velikog srdačnog zagrljaja. Tjestenina nas opušta, čini sretnima – to su nedavno i dokazali talijanski znanstvenici, a i pouzdana hrana za utjehu – idealna za Bika koji stoji čvrsto na zemlji.

 

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem Možda vas zanima... Tjestenina, češnjak i maslac - savršen kremasti zalogaj! Recepti tjestenina Možda vas zanima... Znanstvenici potvrdili: tanjur pun tjestenine popravlja raspoloženje! Špajza

 

pizza | Author: Blake Wisz/Unsplash Pizza - savršen zalogaj za blizance foto: Blake Wisz/Unsplash

Blizanci

(21. svibnja – 21. lipnja)

Blizanci su često pričljivi, komunikativni, vole druženja uz hranu. A može li idealnije od slasne pizze koja se brzo i lako priprema (a još brže naručuje 😉), a i zgodna je za dijeljenje, kada se ekipa okupi oko stola.

 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

 

 | Author: Caro Ps/Unsplash Rak je ljetni znak, pa je logično da voli sladoled foto: Caro Ps/Unsplash

Rak

(21. lipnja – 22. srpnja)

Vodeni znakovi zablistaju ljeti, a tada nam je potrebno neko osvježenje. I zato je idealan (slatki) zalogaj za rakove – sladoled.

Posljednjih nekoliko godina sladoledna scena u Hrvatskoj jako je napredovala pa ima divnih lokala za uživanje u ovoj poslastici (i ne samo ljeti!). Sve bolja je ponuda artisan sladoleda čak i u supermarketima, a postoje i odlični recepti za jednostavnu pripremu sladoleda kod kuće.

 

Plata sa sladoledom Možda vas zanima... Oduševi društvo platom sa sladoledom! Špajza

 

burger | Author: Peter Dawn/Unsplash Lav ne propušta ukusan i sočan burger foto: Peter Dawn/Unsplash

Lav

(23. srpnja – 22. kolovoza)

Lav voli biti u središtu pozornosti, tako da rado jede (i objavljuje na društvenim mrežama 😉) hranu koja ljudima zapne za oko. No voli i dobar burger, ali i on mora savršeno izgledati. Ali i biti savršeno ukusan, a mi imamo odličan recept kako ga napraviti kod kuće.

 

burger Možda vas zanima... Slastan domaći burger, bolji od bilo kojeg iz fast fooda Recepti Janjolinka Možda vas zanima... Imamo odličan Janjolinkin recept za burger peciva! Recepti

 

GR8 Coffee Festival | Author: Robert Shunev/Unsplash Djevice obožavaju kavu foto: Robert Shunev/Unsplash

Djevica

(23. kolovoza – 22. rujna)

Vladavina Djevice vrijeme je kada ljeto polako prelazi u jesen, a ljudi koji pripadaju ovom horoskopskom znaku poznati su kao analitični, inteligentni, kritički razmišljaju… i vole dobar doručak. A doručak ne može proći bez dobre kave.

 

Kava s prijateljima Možda vas zanima... Koliko šalica kave dnevno ti može naštetiti? Špajza

 

Meet Mia krafne | Author: Instagram @meetmiacakes Meet Mia krafne - savršene za Vage foto: Instagram @meetmiacakes

Vaga

(23. rujna – 23. listopada)

Vaga voli lijepe (i ukusne) stvari, a jeda od omiljenih slatkih zalogaja joj je – krafna ili slatki američki donut. U njima ponekad uživa i preko mjere, no tko bi joj zamjerio?!

 

krafne Možda vas zanima... Darko Debić ima najbolji recept za domaće krafne Recepti

 

 | Author: The Nix Company/Unsplash Tacos za Škorpiona foto: The Nix Company/Unsplash

Škorpion

(23. listopada – 21. studenoga)

Škorpioni su strastveni i odlično zamjećuju stvari i zato smo sigurni da dobro zamjećuju i sve kompleksne okuse svog omiljenog street food jela – tacosa. A posebno su im dragi oni s ribom i morskim plodovima.

 

jessica alba tacos Možda vas zanima... Jessica Alba ima najbolji recept za tacose! Recepti

 

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Strijelac više od svih voli pržene krumpiriće foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Strijelac

(22. studenoga – 21. prosinca)

Strijelci su jako optimistični, uvijek se uz njih osjećaš dobrodošlim, znaju kako razvedriti ljude… Baš kao i jedna od omiljenih jela za utjehu – prženih krumpirića.

 

Long fries Možda vas zanima... Dugački prženi krumpirići novi su hit društvenih mreža Recepti Prženi krumpirići iz McDonald'sa Možda vas zanima... Znamo tajnu okusa slavnih prženih krumpirića Špajza

 

 | Author: Filip Popović Omiljeni Bota Šare sushi foto: Filip Popović

Jarac

(22. prosinca – 19. siječnja)

Jarci su jako strpljivi i imaju živce za detalje, i zato je najbolja hrana za njih sushi, koji Jarci mogu bez problema i živciranja pripremiti kod kuće. Osim 'običnih' sushija pašu im i taco sushiji, ako i sushi vafli, zalogaji koji su postali viralan trend na TikToku.

 

Sushi s tunom Možda vas zanima... Uživaj u ljutim sushi rolicama s tunom iz konzerve Recepti Sushi vafli Možda vas zanima... Sushi vafli novi su veliki hit na TikToku! Špajza

 

Gastro horoskop | Author: Shutterstock Gastro horoskop foto: Shutterstock

Gastro horoskop nas veseli, pa evo još nekoliko preporuka...

 

Bik Možda vas zanima... Bik - najveći gurman među horoskopskim znakovima! Špajza Gastro horoskop Možda vas zanima... Doznaj što ti zvijezde ovaj tjedan donose na tanjur! Najave Možda vas zanima... Horoskop utječe i na gastro navike Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.