Kraj godine sve je bliže, a nakon francuske salate, odojka purice i mlinaca mi ti donosimo nekoliko slanih recepata naših blogera koji su nas oduševili ove godine.
U nastavku teksta pročitaj koji su to recepti koje smo izdvojili kao najbolje, a napisali su ih naši Gastrolovci - Vedran Bošković, Ena Kokanović, Darko Kontin, Kasandra i Zvonimir, Nasja Duplančić, Željka i Matija te Gracia Petek.
Tart sa šparogama, sirom i jajima
Brže od ovog jela ne može, a savršeno je za doručak, ručak ili večeru. Sve sastojke možeš napraviti sama doma, a možeš ih i kupiti u trgovini. Ti biraš!
Vedran Bošković
Zapečeni buncek s hrenom i sirom
Ova kombinacija savršeno mekanog bunceka, hrena, jogurta i sira zasigurno će ti ostati u pamćenju tako da se odmah baci na posao. Ako ti na prvu možda i ne zvuči baš nešto - vjeruj nam!
Slavonka
Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom
Pohana piletina uvijek je dobra ideja. nema osobe koja nju ne voli i kojoj ona ne paše, pogotovo ako dolazi zajedno s šunkom i sirom koji ju učine manje suhom. Velike filozofije nema, samo se drži recepta i ovo možeš već danas za ručak napraviti.
Darko Kontin
Langoši sa slasnim umakom, mladim lukom i rotkvicama
Ovo tradicionalno međimursko jelo s krumpirom u ovom receptu naša je Kasandra upotpunila humusom, špekom i povrćem. Ako voliš poderane gaće ili lepinje - svakako ga provjeri!
Goran Stanzl/Pixsell
Fajitas s domaćim tortiljama i piletinom
Prošlogodišnja Gastro zvijezda, kreativka Nasja Duplančić na blogu Mama, ja sam gladan objavljuje recepte za ukusna i praktična jela, a jedno od njih je i ovo. Osim priprema ovog meksičkog specijaliteta, Nasja ti je ostavila i upute kako napraviti izvanredne domaće tortilje.
Nasja Duplančić
Šumski burek od vrganja, špeka i poriluka
Je li burek ili pita? Jednom kada probaš, neće ti biti niti bitno, samo ćeš razmišljati kada ćeš ga opet napraviti. Potfrkni rukave i spremi se na razvlačenje savršenoga tijesta jer jednom kada sve bude gotovo - vrijedit će!
Sweety and Spicy
Krpice sa zeljem
Za kraj smo ostavili jedan klasik koji je pripremila Gracia Petek. Osim što ih nije pripremala na svinjskoj masti, kako to tradicionalno biva u domovima Slavonije, Gracia je ubacila još jedan zanimljivi sastojak. Provjeri koji je to!
missGASTRO