Špajza 06. travnja 2018.

Najpopularniji recepti: Što ste finog kuhali u ožujku

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Čini se kako je ožujak bio mjesec finih i brzih slastica, ali i jednostavnih kombinacija za ručak ili večeru. Donosimo popis najčitanijih recepata u ožujku, a na vama je da provjerite zašto ste odabrali upravo ove...

Uvjerljivo prvo mjesto u mjesecu koji nam donosi prve proljetne dane jest čokoladni kolač sa samo dva sastojka. Upalite pećnicu, pripremite jaja i čokoladu i pečenje može početi!
 

čokoladni kolač Možda vas zanima... Nevjerojatno: Čokoladni kolač od samo dva sastojka None

 

Browniesi | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za ručak pak, baš poput nas, najrađe birate tjesteninu. I to ne bilo kakvu tjesteninu, već vječni talijanski klasik - carbonaru. Iako sastojcima poprilično jednostavan, ovaj ručak od vas će tražiti maksimalnu koncentraciju kako bi teksture i okusi bili upravo onakvi kakve rade Talijani. Strpljenja, molimo.
 

Tjestenina carbonara Možda vas zanima... Špageti carbonara: Recept slavnog talijanskog kuhara Špajza

 

Kolač s višnjama naše blogerice Gracijele Došen osvojio vas je, vjerujemo, brzom pripremom i divnim, osvježavajućim okusima. Kako i ne bi kada mu nije potreban čak ni biskvit, a spajanjem svih komponenti, dobit ćete genijalan proljetni kolač.
 

Možda vas zanima... Crvena rapsodija: Kolač s višnjama Kolumne


Sladili ste se, čini se, i sjajnim brzinskim kremšnitama. Za one prave svakako preporučujemo samoborske slastičarnice, no ove lažne jednostavno i brzo možete pripremiti i u svojoj kuhinji.
 

Kremšnite Možda vas zanima... Ove prefine lažne kremšnite gotove su za pola sata! Recepti


Osim u kolačima, griz volite i u slasnim prilozima. Rimske njoke oduševit će vas kremoznošću, a poslužiti ih možete uz kremaste umake i slasna pečenja.
 

Rimski njoki Možda vas zanima... Nisu od krumpira, nego od griza - fini rimski njoki Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Ne znamo baš nikog tko ne voli burek, pa će tako svi obožavati i vaše jednostavne trokutiće od sira. Ne kaže se uzalud da se pripremaju brže od bureka te su hrskaviji od štrudle. Naš savjet - svakako isprobati!
 

Možda vas zanima... Trokutići od sira - brži od bureka, hrskaviji od štrudle Recepti

 

U kategoriji kremastih priloga našao se i gratinirani krumpir - kremastiji no ikad. 
 

krumpir Možda vas zanima... Kako pripremiti gratinirani kremasti krumpir? Recepti

 

Posljednja i najslađa mjesta prema vašem odabiru zauzele su naše tri divne kolumnistice. Nevena vas je osvojila sasvim posebnim, sočnim kolačem od limuna, Jannette mokrim kolačem od čokolade i kave, a Mirjana Šmit pak nas je posve oduševila dvobojnom roladom od čokolade, badema i keksa.

 

Možda vas zanima... Sasvim poseban, super sočan kolač od limuna Kolumne Možda vas zanima... Fino i brzo: Mokri kolač od čokolade i kave Kolumne Možda vas zanima... Dvobojna rolada - spoj čokolade, badema i keksa Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.