Uvjerljivo prvo mjesto u mjesecu koji nam donosi prve proljetne dane jest čokoladni kolač sa samo dva sastojka. Upalite pećnicu, pripremite jaja i čokoladu i pečenje može početi!
Za ručak pak, baš poput nas, najrađe birate tjesteninu. I to ne bilo kakvu tjesteninu, već vječni talijanski klasik - carbonaru. Iako sastojcima poprilično jednostavan, ovaj ručak od vas će tražiti maksimalnu koncentraciju kako bi teksture i okusi bili upravo onakvi kakve rade Talijani. Strpljenja, molimo.
Kolač s višnjama naše blogerice Gracijele Došen osvojio vas je, vjerujemo, brzom pripremom i divnim, osvježavajućim okusima. Kako i ne bi kada mu nije potreban čak ni biskvit, a spajanjem svih komponenti, dobit ćete genijalan proljetni kolač.
Sladili ste se, čini se, i sjajnim brzinskim kremšnitama. Za one prave svakako preporučujemo samoborske slastičarnice, no ove lažne jednostavno i brzo možete pripremiti i u svojoj kuhinji.
Osim u kolačima, griz volite i u slasnim prilozima. Rimske njoke oduševit će vas kremoznošću, a poslužiti ih možete uz kremaste umake i slasna pečenja.
Ne znamo baš nikog tko ne voli burek, pa će tako svi obožavati i vaše jednostavne trokutiće od sira. Ne kaže se uzalud da se pripremaju brže od bureka te su hrskaviji od štrudle. Naš savjet - svakako isprobati!
U kategoriji kremastih priloga našao se i gratinirani krumpir - kremastiji no ikad.
Posljednja i najslađa mjesta prema vašem odabiru zauzele su naše tri divne kolumnistice. Nevena vas je osvojila sasvim posebnim, sočnim kolačem od limuna, Jannette mokrim kolačem od čokolade i kave, a Mirjana Šmit pak nas je posve oduševila dvobojnom roladom od čokolade, badema i keksa.
U slast!