Špajza 09. listopada 2019.

Odabrali smo pet najboljih slanih i slatkih jela s kestenima

Kesten brownie
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona kestena je krenula. Ako si njihov ljubitelj, pročitaj i inspiriraj se s naših pet prijedloga za slana i slatka jela s kestenima

Ništa nas tako ne podsjeća na jesen kao miris kestena. Pečeni, kuhani - uvijek ih volimo. Obožavamo ih jesit onako vruće, a svakako bi trebala isprobati ubaciti ih u kako slatke tako i slane recepte. Kombinacija je puno, a mi smo za tebe izabrali 5 omiljenih recepta.

Proslavite omiljeni jesenski plod s čokoladnim desertom. Slatki pire od kestena neodoljiv je u slasticama, a ovaj brownie savršena poslastica za jesenske dane. Ugrij pećnicu i ispeci ovaj slatki jesenski kolačić. Neodoljiva kombinacija tamne čokolade i kestena daje iznimno sočan jesenski kolač.

 

Kesten brownie Možda vas zanima... Neodoljiva kombinacija: Brownies s kestenima Recepti

 

Ovaj jesenski plod u kombinaciji s čokoladom postaje ukusan namaz od kestena i čokolade! Možemo ga namazati na kruh i tako napraviti slatki doručak ili njime filovati palačinke. Kombinacija prepoznatljivog okusa kestena, aromatične vanilije ili osebujnog mirisa ruma neće vas ostaviti ravnodušnima.

 

Možda vas zanima... Za stare i mlade: Namaz od kestena i čokolade Recepti

 

Svakako što trebaš isprobati je kesten pire. Domaće su verzije daleko najbolje, a osnovni je recept neočekivano jednostavan. Dodaj malo šlaga i uživaj u neodoljivoj slastici!

 

kesten pire Možda vas zanima... Voliš kesten pire? Napravi ga kod kuće i uživaj! Recepti

 

Jesenski, šumski plod kesten navikli smo kušati u raznoraznim slatkim kombinacijama, no on ima i svoju “slanu stranu”. Predlažemo da je upoznaš kroz krem juhu, jednostavnu za pripremu, a nezaboravnu za stolom.  Krem juha od kestena ima osebujan i pun okus, te će se izvrsno uklopiti na svaki jesenski stol prije posluživanja glavnog obroka.

 

Možda vas zanima... Jesenski užitak: Juha od kestena sa slaninom Recepti

 


Ako već nisi probala ovu kombinaciju, savjetujemo da učiniš to što prije. Trebat će ti kesteni, špageti, luk, vrhnje ili krem sir, a gljive možeš dodati koje god poželiš.

 

Špageti s kestenima Možda vas zanima... Kombinacija za čistu desetku: Špageti s kestenima None

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.