Špajza 03. studenoga 2021.

Ina Garten demonstrirala je kako pravilno rezati cvjetaču

;Ina Garten pokazuje kako pravilno rezati cvjetaču foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Olakšaj si rezanje cvjetače uz trik Ine Garten!

Cvjetača je riznica okusa i zdravlja, a budući da je sezona cvjetače u punom jeku, sigurni smo da će se ovih dana naći i na tvom jelovniku. Ono što mnogima od nas stvara problem je rezanje cvjetače, posebno ako težimo kuhanju - bez nereda. No, rješenje ima Ina Garten, kraljica jednostavnog, a ukusnog kuhanja, supruga slavnog ekonomista Jeffreyja i autorica mnogobrojnih kuharica. 

"Rezanje glavice cvjetače uvijek napravi veliki nered u kuhinji. Mali komadići lete posvuda i nemoguće ih je zadržati na dasci za rezanje", započela je Ina svoju objavu u kojoj je podijelila odličan trik koji će mnogima uštedjeti vrijeme. Potom je objasnila kako bi trebali rezati cvjetaču. "Jednostavno okreni glavicu cvjetače naopako dok je režeš, tako da svi komadići ostanu na mjestu i ne lete posvuda", objasnila je Ina, a cijeli video možeš pogledati u nastavku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ina Garten (@inagarten)

Video je u kratkom vremenu prikupio više od 2000 komentara oduševljenih pratitelja. Dakle, ako si i ti česti rezač karfiola, okreni glavicu naopačke i uštedi vrijeme i živce!

Vrijeme je da isprobaš ukusna jela s cvjetačom:

 

Možda vas zanima... Na jelovniku: Zapečena cvjetača sa sirom Recepti pečena cvjetača s parmezanom i krušnim mrvicama Možda vas zanima... Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i mrvicama Recepti Možda vas zanima... Tortilje od cvjetače - ukusna alternativa od samo tri sastojka Kolumne Možda vas zanima... Krem juha od cvjetače za lagani ručak Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.