Špajza 30. svibnja 2019.

Rolice - kišni tjedan začinite slatkim i slanim dizanim poslasticama

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kiša i hladno vrijeme stvoreni su za pečenje. Ugrijte pećnicu i pripremite neke od naših favorita kada su u pitanju dizana tijesta.

Slatke i slane rolice, one s mesnim i ribljim ili pak čokoladnim punjenjima za vrijeme kišnih dana postaju savršena poslastica. Odaberite neke od naših favorita pa se bacite na miješenje i uz divne mirise iz pećnice zaboravite na kišu.

 

Možda vas zanima... Dizano, prhko i vučeno - tri vrste tijesta i kako ih pripremiti kod kuće Kolumne

 

rolice s dzemom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pripremaju se od mekog tijesta u koje se dodaju jaja i maslac, a najvažnija stvar zbog koje obožavamo rolice jest činjenica da ih možemo puniti najrazličitijim nadjevima i baš uvijek uspiju. 

Listu omiljenih dizanih poslastica započet ćemo slanim rolicama, a onda se brzinski prebaciti i na one slatke. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Malo umaka od rajčice, začinsko bilje i tuna, sir i šunka ili svježi sir sa špinatom, opcija je pregršt, a na vama je samo da odaberete najslasniju. Slane rolice ujedno su i super način da potrošite ostatke iz hladnjaka tako da ih vole i mali i veliki. Provjereno!

 

Možda vas zanima... Rolice s tunom i sirom - meki zalogaji slasniji od pizze Špajza Možda vas zanima... Jedno tijesto, dva recepta: Rolice s pestom i savijača od šljiva Špajza Možda vas zanima... Ljetne pizza rolice s lososom i mascarpone sirom Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Kada su u pitanju slatke rolice, jednostavne kombinacije često su najbolje. Premaz od limuna, onaj od malina, čokolada ili omiljeni čokoladni namaz uvijek su dobra ideja. 

U tijesto od kojeg će nastati rolice svakako ubacite i malo ribane korice limuna i vaniliju kako bi meka peciva poprimila bogatije i aromatičnije arome.

 

Možda vas zanima... Najbolje jutro uz mekane čokoladne rolice Recepti Možda vas zanima... Mekane rolice s malinama i preljevom od limuna Kolumne Možda vas zanima... Meke i sočne rolice idealne su za obožavatelje limuna Kolumne Možda vas zanima... Podijelite s prijateljima gigantsku rolicu od cimeta Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Damira Kovačić foto: Damira Kovačić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.