Špajza 15. ožujka 2019.

Sedam vikend recepata koji će vas raspametiti

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletina, neki drugi, elegantniji komad mesa ili pizza? Slastice zbog kojih ne morate brinuti ili one slasne s bogatim kremama? Ovog vikenda dopustite da vas naši prijedlozi u potpunosti raspamete.

Kroketi od piletine ili tartarski, čokoladni kolači ili oni bez brašna? Odradili smo dio posla za vas i odabrali pet genijalnih jela koja će vam na savršen način začiniti vikend.

 

Možda vas zanima... Trikovi iskusnih chefova koji spašavaju svako jelo Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za doručak ili predjelo sjajna ideja bit će domaći štrukli. Pečeni ili kuhani, odabir je vaš. Sve što trebate znati jest da vas ovaj vječni klasik baš nikada neće razočarati.

 

Možda vas zanima... Zapečeni zagorski štrukli sa sirom - omiljeni klasik! Kolumne

 

 | Author: Martina Ražov foto: Martina Ražov

 

Za subotnji ručak birajte hrskave krokete punjene sirom i šunkom. Nalik su punjenim palačinkama, ali još bolji. Nedjelja je rezervirana za neke elegantnije kombinacije, pa je tako možda napokon došlo vrijeme da se okušate u pripremi tatarskog bifteka. Mi smo za!

 

Možda vas zanima... Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom za hrskavi ručak Kolumne Možda vas zanima... Tatarski biftek i kako ga pripremiti kod kuće Kolumne

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Nezaobilazan dio svakog vikenda neka bude i kakav dobar čokoladni desert poput brzog i jednostavnog kuglofa od lješnjaka i čokolade ili pak voćna torta bez brašna koja vas je na društvenim mrežama u potpunosti raspametila.

 

Možda vas zanima... Sočan čokoladni kuglof s bademima i lješnjacima Kolumne Možda vas zanima... Brzinski kolač bez brašna s bobičastim voćem Kolumne

 

 | Author: Mihaela Kozarić Šebrek foto: Mihaela Kozarić Šebrek

Za kraj, vikend ne bi bio vikend bez dobrih grickalica ili pizze, a ovaj je kao stvoren za genijalnu štrudlu s, ne jednim, već dva fantastična nadjeva, ali i posve neobičnu pizzu s grahom.

 

Možda vas zanima... Plitvička štrudla na slano - s mesom i sirom! Kolumne Možda vas zanima... Pizza sa zapečenim grahom: Ovo morate probati! Kolumne

 

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.