Špajza 685 prikaza 05. ožujka 2019.

Svi Michelinovi restorani: Zvjezdice, preporuke, liste u Hrvatskoj

Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
Prošlog su tjedna još dva od ukupno pet naših restorana dobila prestižno Michelinovo priznanje te po jednu zvjezdicu. Osim zvjezdica, dodijeljene su još i Michelinove preporuke, a neki od naših restorana našli su se i na Bib Gourmand listi.

Zagrebački Noel i Draga di Lovrana u Lovranu restorani su koji su nedavno postali bogatiji za po jednu Michelinovu zvjezdicu. Veliko je to priznanje za chefove Gorana Kočiša i Denija Srdoča, ali i za čitavu hrvatsku gastronomsku scenu koja se danas ponosi s čak pet restorana s po jednom zvjezdicom.

 

Možda vas zanima... Noel i Draga di Lovrana dobili Michelinovu zvjezdicu! Špajza

 

 | Author: Facebook Facebook

Restorani koji su uspjeli zadržati zvjezdice dodijeljene prošle godine su šibenski Pelegrini, restoran Monte u Rovinju i dubrovački 360°.

 

Možda vas zanima... U Noelu na ručku - zanimljiv i raskošan, a posve pristupačan Recenzije Možda vas zanima... Pojeli smo najbolji tiramisu u Hrvatskoj! Kolumne

 

 | Author: Pelegrini Pelegrini

 

Osim zvjezdica, dodijeljene su i Michelinove preporuke više od 40 domaćih restorana među kojima se nalaze i zadarska Foša, splitski restoran Zrno soli, Muzej Okusa u Osijeku, Mala Hiža iz Mačkovca te Time, Pod Zidom, ManO i Takenoko iz Zagreba. U nastavku donosimo cijeli popis restorana s Michelinovom preporukom.

 

Možda vas zanima... Kako je Mano 2 postao restoran o kojem se priča Recenzije Možda vas zanima... Zrno Soli: Michelinova preporuka za riblji doživljaj Recenzije Možda vas zanima... Recenzija: Bistro Apetit i moćna kuhinja Marina Rendića Recenzije

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Uz zvjezdice i preporuke, Michelin je sedam naših restorana stavio i na Bib Gourmand listu. Riječ je o tituli koja se dodjeljuje restoranima koji su kreativni, drugačiji, koji pripremaju hranu u kojoj se uživa svim osjetilima, a sve to po razumnim cijenama. Na toj se listi našao i restoran Batelina chefa Davida Skoke , zagrebačka Agava, Vuglec Breg te konoba Mate na Korčuli.

 

Možda vas zanima... U Agavu na vrhunski rižoto i dozu kvalitetne gastronomije Recenzije Možda vas zanima... David Skoko oduševio ribom na mesnom teritoriju Recenzije

 

 | Author: Robert Pichler Robert Pichler

Sve što trebate znati!

1 zvjezdica

  • Draga di Lovrana (Lovran) - chef Deni Srdoč
  • Noel (Zagreb) - chef Goran Kočiš
  • Monte (Rovinj) - chef Danijel Đekić
  • Pelegrini (Šibenik) - chef Rudolf Štefan
  • 360° (Dubrovnik) - chef Mario Curić

Michelinove preporuke

  • Boškinac, Novalja
  • Bistro Apetit by Marin Rendić, Zagreb
  • Kaštel, Zadar
  • Foša, Zadar
  • Konoba Boba, Murter
  • LD Terrace, Korčula
  • Proto, Dubrovnik
  • Above 5, Dubrovnik
  • Zuzori, Dubrovnik
  • Pjerin, Dubrovnik
  • Kadena, Split
  • Filippi, Korčula
  • Jeny, Tučepi
  • Konoba Buščina, Umag
  • Badi, Umag
  • Muzej Okusa, Osijek
  • Club Waldinger, Osijek
  • Mon Ami, Velika Gorica
  • Bedem, Varaždin
  • Mala Hiža, Mačkovec
  • Konoba Tri Piruna, Vodice
  • Marianno, Dubrovnik
  • Time, Zagreb
  • Pod Zidom, Zagreb
  • Tekka, Zagreb
  • Apetit, Zagreb
  • Takenoko, Zagreb
  • ManO, Zagreb
  • Dubravkin Put, Zagreb
  • Boban, Zagreb
  • Mundoaka, Zagreb (zatvoren u međuvremenu)
  • Pergola, Savudrija
  • San Rocco, Brtonigla
  • Marina, Novigrad
  • Damir & Ornella, Novigrad
  • Sv.Nikola, Poreč
  • Dubrovnik, Dubrovnik
  • Bistro Tavulin, Dubrovnik
  • Zinfandel’s, Zagreb
  • Zoi, Split
  • Zrno soli, Split

Bib gourmand

  • Agava, Zagreb
  • Batelina, Banjole
  • Dunav, Ilok
  • Konoba Fetivi, Split
  • Konoba Mate, Korčula
  • Tač, Zagreb
  • Vuglec Breg, Krapina

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.