Pripremili smo listu najboljih uskršnjih delicija za još bogatiji stol. Neka vam posluži kao riznica ideja za ovogodišnje uživanje ili pak kao podsjetnik za ono što još uvijek planirate pripremiti.
Od ranog jutra kreću pripreme za uskršnje blagovanje. Za doručak najčešće biramo obojena jaja, finu šunku u kruhu, domaći, svježe ribani hren i mladi luk. Fantastičan recept za šunku u kukuruznom kruhu pronađite među našim receptima dok će bojenje jaja najbolje proći u prirodnom tonu. Koristite lišće, ciklu ili luk za još ljepši, ali i ukusniji doručak.
Francuska salata nezaobilazan je dio svih blagdana. Bez obzira s kojim je povrćem pripremate, dodajete li jabuku i u kojim omjerima dodajete majonezu, vjerujemo kako ni ove godine kremasta salata neće izostati s vašeg stola. Za doručak, ručak i večeru, naravno.
Za ručak birajte raskošne mesne specijalitete kao što su janjetina, teletina ili pak čitava purica. Osim divnim okusom, privući će fantastičnim izgledom, a kuhinja će od slasnih pečenja mirisati bolje nego ikad.
Slatki dio stola ne može proći bez pince. Iako zahtjeva nešto više truda i ne uspijeva uvijek iz prve, svaki se trud cijeni pa smo tako uvjereni kako će ovog Uskrsa upravo vaša pinca biti najslađa.
Orahnjača i makovnjača također su sastavni dio slatkog dijela uskršnjeg stola. Zamijesite tijesto, bogato ga nadjenite nadjevom od oraha i maka, a iskoristite i fantastičan trik ubacivanja žlice omiljenog džema za još sočniji desert.
Najslađa modernija verzija deserta bit će uskršnja jaja po receptu našeg blogera Vedrana s bloga Začinjeno s ljubavlju. U ovoj je kombinaciji Vedran spojio laganu kremu od sira i karamelu, a zatim sve upakirao u velika čokoladna jaja. Može li bolje?