Špajza 14. studenoga 2019.

Vitaminiziranje: Donosimo ti osam omiljenih kolača s limunom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Limun je jedna od naših najdražih namirnica i gotovo uvijek u slastice dodajemo barem malo naribane korice. Uživamo u mirisu limuna koji se širi kuhinjom. A kako bi taj miris bio još intenzivniji, za tebe smo odabrali naše omiljene slastice s limunom

Ovo je omiljenih osam recepata s limunom u glavnoj ulozi:

Ova slastica nije rezervirana samo za blagdane - možeš je pripremiti bilo kada. Ovaj slasni i mirisni užitak postat će tvoj novi omiljeni desert. Ne samo zbog svoje jednostavnosti već i zbog divnog okusa i mirisa, a i divne sočnosti zato što je natopljen sirupom od limuna. Posluži ga uz topli čaj i uživajte. A najbolje je to, što drugi dan ovaj kuglof možeš bezbrižno ponijeti na posao jer se neće "raspadati".

 

Možda vas zanima... Kuglof od limuna za hladne zimske dane Recepti

 

Jednostavna priprema ovog kolača od limuna i jogurta osvojit će te na prvi griz. Sve što moraš je pomiješati sastojke i ubaciti ih u pećnicu. Rezultat je mekan i sočan kolač limunastog okusa. Ovaj biskvit, po želji, možeš obogatiti nekom kremom ili omiljenim voćem.

 

Možda vas zanima... Kolač od limuna i jogurta osvaja na prvi griz Recepti

 

Počasti se divnim pločicama s limunom koje izvrsno pristaju uz popodnevnu šalicu kave. Postupak pripreme je jednostavan, ali preporučujemo da ih dobro ohladiš prije posluživanja. Najukusnije su kad su hladne, lagano posute šećerom u prahu. Nareži ih na kocke, posluži uz šalicu kave ili čaja i uživaj u ostatku dana.

 

pločice od limuna Možda vas zanima... Ove divne pločice od limuna jeli bismo baš svaki dan Recepti

 

Ove keksiće možeš peći cijele godine, neovisno o sezoni. Smjesa za keksiće ne mora stajati, što znači da priprema i pečenje traju manje od pola sata. Dakle, ovo je idealan recept za tmurne radne dane, kada se samo želiš zavaliti u naslonjač i opustiti uz dobar film. 

 

Možda vas zanima... Lijeno popodne uz prhke keksiće s limunom Recepti


Ovaj citrusni desert će te oduševiti okusom, mirisom i teksturom. Vrlo je jednostavan, ugodno sladak i prikladan za opuštanje nakon dugog radnog dana, uz veliku šalicu crne kave. Prednost je i to što među sastojcima nema pšeničnog brašna, već je zamijenjeno bademovim i kukuruznom kupicom. 

 

Možda vas zanima... Zasladi se sočnim kolačem od limuna Recepti

 

Ako voliš limun i želiš isprobati nešto drugačiji cheesecake onda je ovo pravi recept za tebe. Predivnog je okusa, jako je prozračan i mekan, a mousse od limuna topi se u ustima. U ovom profinjenom desertu možeš uživati kao svježem međuobroku. Za njegovu pripremu potrebno ti je 15 minuta i svega šest sastojaka.

 

Možda vas zanima... Dva u jedan: Limun cheesecake mousse Recepti

 

Ovaj sjajan kolač, idealan je uz lijeni popodnevni čaj. Ovo nisu obični prutići. Ovo su prutići koje ćeš obožavati! Savršen spoj ricotte i limuna, učinit će ovaj, naizgled običan kolač, vrhunskim, sočnim, mirisnim...I topi se u ustima! 

 

Kocke od limuna i ricotte Možda vas zanima... Mirisna delicija: Kocke od limuna i ricotte Recepti

 

Želite jednostavan, brz, a ukusan kolač? Sigurni samo kako će te ovaj krem kolač od limuna osvojiti. Recept za ovu najkremastiju limun pitu je jednostavan, a rezultat je osvježavajući i ukusni desert. A najbolji dio je što su za ovaj kolač potrebna samo četiri sastojka, a ni pećnica ti ne treba.

 

lemon Možda vas zanima... I to je moguće: Limun kolač od samo 4 sastojka Recepti

 

Izaberi i uživaj!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.