Najbolje ideje za raskošan božićni ručak ili večeru

Monika Grabkowska/Unsplash Raskošan božićni stol
Purica s mlincima, pečeni krumpir i zelena salata neizbježan su dio blagdanskog stola, no baci oko i na naš slastan popis božićnih jela za raskošan božićni ručak ili večeru
Vidi originalni članak

Za Božić se valja dobro počastiti. Dok razmišljaš i zamišljaš kako će izgledati tvoj ovogodišnji blagdanski stol, pripremili smo popis najfinijih mesnih delicija idealnih za BožićNa popis smo stavili baš sve, od purice s mlincima, preko patke, pa sve do bogatih rolada i pečenja. 

Purica s mlincima - ultimativni klasik

Purica s mlincima ultimativni je klasik. Pripremi je prema našem receptu, a tu je i recept za domaće mlince. Bolje naprosto ne može.

Na današnji dan Purica s mlincima, čisto savršenstvo...

sretan Božić, dobar tek! Punjena pečena purica za raskošan božićni ručak

zamijesi kod kuće Imamo najbolji recept za domaće mlince

Odlična nam je i pečena patka!

Osim purice, vjerujemo da nas ima puno i koji smo ljubitelji pečene patke, pa smo za vas pripremili genijalan recept za pečenu patku kakvu pripremaju najbolji domaći chefovi. 

Dan P Ispecite patku poput najboljih svjetskih chefova

Za izbirljive - sočni i slasni pohanci

Za one izbirljive, piletina je uvijek dobar odabir. Tako možeš pripremiti slasnu pohanu piletinu ili pak se upustiti u pripremu savršeno aromatične piletine s tek nekoliko sastojaka. Tko kaže da jednostavno ujedno ne može biti i elegantno?

hrskavi ručak SAVRŠENI POHANCI Super savjeti za piletinu i svinjetinu

Suha marinada Savršeno aromatična piletina uz tek nekoliko sastojaka

Francuska piletina u vinu

Želiš li ipak otići razinu više, svakako se upusti u pripremu francuskog klasika svih vremena - slasnog coq au vin. Piletina, vino, gljive i aromatični začini stvorit će genijalno jelo stvoreno za posebne prilike.

U slast! Coq au Vin – francuski klasik za prste polizati!

Prefina božićna porchetta

Svinjetina je sjajan odabir za blagdanski stol, pa tako birajte između finih i efektnih rolica, medaljona sa slatkastom marmeladom od luka ili pak raskošne porchette po receptu blogera Sweety&Spicy. Ne zaboravi ni slasne zalogaje u obliku sporo pečene svinjetine, a tu je i super sočan buncek u pivu. 

Mljac! Za prste polizati: Mesne rolice s pancetom i sirom

brzo i jednostavno Slano i slatko: Svinjski medaljoni s marmeladom od luka

Sweety&Spicy Porchetta - mesna rolada koju morate isprobati!

Video recept Sporo pečena svinjetina i druge delicije za blagdanski stol

Sweety&Spicy Buncek - jednostavan komad mesa koji nadmašuje sva očekivanja

 


Pečena teletina - klasik samo takav

Teletina na dva slasna načina, vjerujemo, također će zagolicati maštu svakog pravog mesoljupca. Napuni je gljivama i posluži uz pire od buče i krumpira.

forking croatia Blagdanska punjena teleća prsa i pire od buče i krumpira

obožavamo! Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima

22. dan Foodmassa Sočna teletina s povrćem za blagdansko uživanje

Steak na Božić?! Naravno!

Želiš li svojim ukućanima i sebi priuštiti zbilja gastronomski nezaboravan ručak, okreni se nešto raskošnijim idejama. Dobar steak nikad se ne odbija, no pripazi kako ga pripremaš da se ne prepeče i izgubi svaku čar.

Dobar beef wellington također će biti sjajna i tako ukusna ideja, a pripremiti ga možeš i u nešto skromnijoj verziji po receptu naše Ene Kokanović Nagy.

Osim steaka, tu je i genijalan ossobuco koji možeš poslužiti uz rižoto od šafrana, pa Božić proslaviti na neki sasvim drugačiji, još ukusniji način.

bifteke amo! Don't cry for meat, Argentina: Kako pripremiti savršen biftek

Foodgasm Lažni beef Wellington - i Ramsay bi uživao!

Tako fino... Ossobuco: Teleća koljenica za prave medoljupce

 

Posjeti Gastro.hr