Najslasniji blagdani - od purice do mesnih rolada

Getty Images/Unsplash Raskošan božićni stol
Purica s mlincima, pečeni krumpir i zelena salata neizbježan su dio blagdanskog stola, no poželite li se nekih novih delicija, svakako bacite pogled na naš slastan popis...
Vidi originalni članak

Dok razmišljaš i zamišljaš kako će izgledati ovogodišnji blagdanski stol, pripremili smo popis najfinijih mesnih delicija stvorenih za Božić.

Na popis smo stavili baš sve, od purice s mlincima, preko patke, pa sve do bogatih rolada i pečenja. 

 


Purica s mlincima ultimativni je klasik. Pripremi je prema našem receptu, a tu je i recept za domaće mlince. Bolje naprosto ne može.

 

Na današnji dan Purica s mlincima, čisto savršenstvo...

Sretni blagdani Punjena pečena purica - kad je bal, nek je bal!

usudi se Imamo najbolji recept za domaće mlince

 

Osim purice, vjerujemo da nas ima puno i koji smo ljubitelji pečene patke, pa smo za vas pripremili genijalan recept za patku kakvu pripremaju najbolji domaći chefovi. 

 

Dan P Ispecite patku poput najboljih svjetskih chefova

 

Za one izbirljive, piletina je uvijek dobar odabir. Tako možeš pripremiti slasnu pohanu piletinu ili pak se upustiti u pripremu savršeno aromatične piletine s tek nekoliko sastojaka. Tko kaže da jednostavno ujedno ne može biti i elegantno?

 

Nove kombinacije Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

Suha marinada Savršeno aromatična piletina uz tek nekoliko sastojaka

 


Želiš li ipak otići razinu više, svakako se upusti u pripremu francuskog klasika svih vremena - slasnog coq au vin. Piletina, vino, gljive i aromatični začini stvorit će genijalno jelo stvoreno za posebne prilike.

 

U slast! Coq au Vin – francuski klasik za prste polizati!

 

Svinjetina je sjajan odabir za blagdanski stol, pa tako birajte između finih i efektnih rolica, medaljona sa slatkastom marmeladom od luka ili pak raskošne porchette po receptu naših blogera Sweety&Spicy. Ne zaboravi ni slasne zalogaje u obliku sporo pečene svinjetine, a tu je i super sočan buncek u pivu. 

 

Mljac! Za prste polizati: Mesne rolice s pancetom i sirom

brzo i jednostavno Slano i slatko: Svinjski medaljoni s marmeladom od luka

Sweety&Spicy Porchetta - mesna rolada koju morate isprobati!

Video recept Sporo pečena svinjetina i druge delicije za blagdanski stol

Sweety&Spicy Buncek - jednostavan komad mesa koji nadmašuje sva očekivanja

 


Teletina na dva slasna načina, vjerujemo, također će zagolicati maštu svakog pravog mesoljupca. Napuni je gljivama i posluži uz pire od buče i krumpira.

 

forking croatia Blagdanska punjena teleća prsa i pire od buče i krumpira

obožavamo! Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima

22. dan Foodmassa Sočna teletina s povrćem za blagdansko uživanje

 

Želiš li svojim ukućanima i sebi priuštiti zbilja gastronomski nezaboravan ručak, okreni se nešto raskošnijim idejama. Dobar steak nikad se ne odbija, no pripazi kako ga pripremaš da se ne prepeče i izgubi svaku čar.

Dobar beef wellington također će biti sjajna i tako ukusna ideja, a pripremiti ga možeš i u nešto skromnijoj verziji po receptu naše Ene s bloga Foodgasm.

Osim steaka, tu je i genijalan osso bucco koji možeš poslužiti uz rižoto od šafrana, pa Božić proslaviti na neki sasvim drugačiji, još ukusniji način.

 

bifteke amo! Don't cry for meat, Argentina: Kako pripremiti savršen biftek

Foodgasm Lažni beef Wellington - i Ramsay bi uživao!

Tako fino... Ossobuco: Teleća koljenica za prave medoljupce

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr