uz pomoć znanosti Jednostavan trik za češnjak pun okusa Ovaj tekst nije o češnjaku kao "posebnom" sastojku nego o tome kako jedan detalj može promijeniti okus cijelog jela. I … Špajza
istražili smo... Ovo je jedina hrana koju ne treba pripremati u teflon tavi Neljepljiva (teflonska) tava idealna je za jaja, ribu i palačinke, ali postoji jedna stvar kojoj ta podloga nikako ne o… Špajza
Imamo odgovor! Treba li rižu uvijek ispirati prije kuhanja? Neki je ispiru svaki put, drugi nikad, no što kaže znanost? Ispiranje može utjecati na okus, teksturu, pa čak i sigurno… Špajza
tips & tricks Jednostavan trik za savršeno pjenaste palačinke Otkrij zašto je redoslijed dodavanja sastojaka u tijesto za palačinke ključan i kako jedan mali detalj čini veliku razl… Špajza
super savjet Slavna kuharica ima najbolji trik za otvaranje staklenke Slavna američka kuharica Martha Stewart na svom TikToku nesebično dijeli odlične recepte i savjete. Pronašli smo jedan … Špajza
Imamo odgovor! Trebamo li tikvice čuvati u hladnjaku? Tikvice su nepresušan izvor inspiracije i možeš ih čuvati do 10 dana, ovisno o tome gdje ih i kako čuvaš... Špajza
tips & tricks 7 pametnih trikova za rezanje i posluživanje lubenice Otkrij kako izrezati i poslužiti lubenicu bez ljepljivih podova i izgubljenih živaca – i pritom je još više zavoljeti! Špajza
istražili smo... Pitamo se: Je li med zdraviji od šećera? Med ili šećer, pitanje je sad? Oba donose slatkoću, ali često se čuje da je med zdraviji izbor. Vrijedi li ta tvrdnja i… Špajza
super savjeti Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Zna Mary Berry! Velika britanska kulinarska zvijezda Mary Berry puna je dobrih savjeta za pečenje kolača. Dio ih donosimo u nastavku, a… Špajza
Mala rutina, veliki mir Što sve trebaš napraviti u kuhinji prije godišnjeg Slijedi naših pet pametnih koraka koji ti osiguravaju da se vratiš u dom koji miriše na red i čistoću. Bez iznenađenja,… Špajza
istražili smo... Zašto svježu mozzarellu nije dobro zamrzavati? Ako voliš dobru teksturu i čisti kremasti okus, evo što trebaš znati prije nego što uopće pomisliš na zamrzavanje mozza… Špajza
bez živciranja Znamo kako pravilno rastopiti čokoladu Nauči trikove profesionalaca i otkrij kako pravilno rastopiti čokoladu da dođeš do savršene svilenkaste i glatke tekstu… Špajza
super savjeti Doznaj u koja jela stavljamo bijelo, a u koja crveno vino Vino i određena žestoka alkoholna pića jelima daju poseban okus, koji se ne može postići drugim začinima. No tajna njih… Špajza
pametni savjeti 10 jela koja ne smijemo stavljati u mikrovalnu Koliko god je korisna za podgrijavanje, ali i kuhanje nekih namirnica, mikrovalna pećnica može postati opasno oružje ak… Špajza