tips & tricks Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry! Velika britanska kulinarska zvijezda Mary Berry puna je dobrih savjeta za pečenje kolača. Dio ih donosimo u nastavku, a… Špajza
slušaj savjete! Treba li sir držati u hladnjaku? Prati naše savjete i produlji rok trajanja svim sirevima koje voliš i kupuješ... Špajza
super savjeti U koja jela stavljamo bijelo, a u koja crveno vino Vino i određena žestoka alkoholna pića jelima daju poseban okus, koji se ne može postići drugim začinima. No tajna njih… Špajza
tko kuha, taj i griješi 14 pogrešaka pri kuhanju – koliko ih ti radiš? Kako se snalaziš u kuhinji? Ako misliš da si kuhinjski all-round igrač, provjeri potkradaju li ti se greške – i digni s… Špajza
pametni savjeti Kojih 10 jela ne smijemo stavljati u mikrovalnu? Koliko god je korisna za podgrijavanje, ali i kuhanje nekih namirnica, mikrovalna pećnica može postati opasno oružje ak… Špajza
imamo odgovor! Može li se brašno pokvariti? U nastavku odgovaramo na pitanja je li brašno kvarljivo, koji je zapravo rok trajanja te kako ga trebaš čuvati... Špajza
tips & tricks Trikovi za kuhanje s octom – zašto ih nismo znali ranije? Ocat je uistinu dragocjena namirnica, pomaže da dulje sačuvamo namirnice, rižu tijekom kuhanja čini više pahuljastom, k… Špajza
tips & tricks Slavna kuharica ima najbolji trik za otvaranje staklenke Slavna američka kuharica Martha Stewart na svom TikToku nesebično dijeli odlične recepte i savjete. Pronašli smo jedan … Špajza
korisni savjeti Zašto iskusni chefovi ne peru gljive? Zašto nije dobro pretanko rezati gljive te na kojoj ih temperaturi peći? Donosimo 9 najčešćih pogrešaka kod kuhanja s g… Špajza
imamo rješenje! Kriške jabuke brzo tamne. Evo kako to možeš usporiti... Jabuke bi bile savršeno voće, da ne poprimaju smeđu boju gotovo odmah nakon rezanja. Imamo nekoliko trikova kojima ovaj… Špajza
3 odlična trika Kako ubrzati zrenje avokada Nedovoljno zreli avokado je potencijalni problem, osobito ako ga želiš upotrijebiti istog dana. Situacija nije obećavaj… Špajza
Imamo odgovor! Trebaš li tikvice čuvati u hladnjaku? Tikvice su nepresušan izvor inspiracije i možeš ih čuvati do 10 dana, ovisno o tome gdje ih i kako čuvaš... Špajza
Prva pomoć u kuhinji Znamo kako spasiti uvelo povrće i ljepljivu tjesteninu Prva pomisao nam je kako sve moramo baciti. No postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti kako bismo spasili prekuhano… Špajza
tips & tricks Znamo kako će salata u hladnjaku ostati hrskava! Prvo salatu treba dobro oprati i osušiti, a potom pravilno odložiti u hladnjak. Poslušaj naše savjete i gnjecava salata… Špajza