Kolumne 09. travnja 2015.

Brzi muffini s pudingom od vanilije

Muffini-od-vanilije
foto: Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve što je od vanilije zvuči mi primamljivo, tako da sam se odlučila isprobati ove muffine koji su mi se svidjeli.

Biskvit je zaista mekan i sočan, odlično se slaže sa nadjevom od vanilije i frostingom od sira. S obzirom da nam je stiglo proljeće učinila mi se odlična ideja ove muffine ukrasiti sa frostingom, kojeg sam obojala u pastelne boje.

SASTOJCI:

  • 150 gr maslaca ili margarina
  • 200 gr šećera
  • 3 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 250 gr brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica vanilin šećera

NADJEV:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 300 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera

FROSTING:

  • 200 gr abc sira
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 70 gr šećera u prahu
  • jestive boje po želji

PRIPREMA TIJESTA:

  1. Margarin sobne temperature izradite sa šećerom.
  2. Dodajte jaja i nastavite miksati.
  3. Ulijte mlijeko, kratko sjedinite.
  4. Nastavite postepeno dodavati brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i vanilin šećerom.
  5. U lim za muffine stavite papirnate kalupiće koje napunite sa pripremljenom smjesom do pola.
  6. Žličicom odvojite malo pripremljenog pudinga kojeg ubacite u sredinu kalupića, te lagano prstom stisnite prema dole.
  7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 15 minuta.
  8. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi.

PRIPREMA PUDINGA:

  1. Puding, šećer i malo mlijeka pomiješajte, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
  2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite miješati na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
  3. Ostavite da se ohladi.

FROSTING:

  1. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag.
  2. Ohlađeni sir i šećer u prahu pomiješajte.
  3. U sir dodajte izrađeno slatko vrhnje, te sve zajedno sjedinite.
  4. Dodajte boje po želji i nastavite sa špricom ukrašavati. Po želji možete ostaviti frosting bez bojanja.

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.