Kolumne 6988 prikaza 09. travnja 2015.

Brzi muffini s pudingom od vanilije

Muffini-od-vanilije
Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve što je od vanilije zvuči mi primamljivo, tako da sam se odlučila isprobati ove muffine koji su mi se svidjeli.

Biskvit je zaista mekan i sočan, odlično se slaže sa nadjevom od vanilije i frostingom od sira. S obzirom da nam je stiglo proljeće učinila mi se odlična ideja ove muffine ukrasiti sa frostingom, kojeg sam obojala u pastelne boje.

SASTOJCI:

  • 150 gr maslaca ili margarina
  • 200 gr šećera
  • 3 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 250 gr brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica vanilin šećera

NADJEV:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 300 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera

FROSTING:

  • 200 gr abc sira
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 70 gr šećera u prahu
  • jestive boje po želji

PRIPREMA TIJESTA:

  1. Margarin sobne temperature izradite sa šećerom.
  2. Dodajte jaja i nastavite miksati.
  3. Ulijte mlijeko, kratko sjedinite.
  4. Nastavite postepeno dodavati brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i vanilin šećerom.
  5. U lim za muffine stavite papirnate kalupiće koje napunite sa pripremljenom smjesom do pola.
  6. Žličicom odvojite malo pripremljenog pudinga kojeg ubacite u sredinu kalupića, te lagano prstom stisnite prema dole.
  7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 15 minuta.
  8. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi.

PRIPREMA PUDINGA:

  1. Puding, šećer i malo mlijeka pomiješajte, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
  2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite miješati na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
  3. Ostavite da se ohladi.

FROSTING:

  1. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag.
  2. Ohlađeni sir i šećer u prahu pomiješajte.
  3. U sir dodajte izrađeno slatko vrhnje, te sve zajedno sjedinite.
  4. Dodajte boje po želji i nastavite sa špricom ukrašavati. Po želji možete ostaviti frosting bez bojanja.

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.