Kolumne 06. prosinca 2018.

Naranča je prava zvijezda stola - kolači i slastice za slađi prosinac!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Skupili smo naše omiljene recepte, nabavili svoju kanticu naranča i bacamo se na pripremu. Isto preporučujemo i vama.

Sočni zalogaji, kombinacije naranče i čokolade i hrskavi macaronsi. Probajte odabrati samo jednu slasticu!

 

Možda vas zanima... Naranče i limuni - sezonske delicije s omiljenim agrumima Špajza
 


Jaffa torta slatkiš je koji će obožavati baš svi i upravo zato donosimo vam čak dva recepta naših blogerica Ene i Irene. Jedna predstavlja apsolutni kremasti užitak dok drugu možete pripremiti za kakvo veliko slavlje najdražeg vam narančoljupca. 

 

Možda vas zanima... Jaffa torta - probajte reći ne ovom čokoladnom čudu! Kolumne Možda vas zanima... Jaffa torta - slastica iza koje ne ostaju ni mrvice Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Cheesecake s narančom. Može li bolje? Lagan, osvježavajuć i prozračan desert divan je kontrast težim blagdanskim slasticama. Uz naranče, možete mu dodati i koju kap limunovog soka, koju mandarinu pa jednostavan kolač kao što je cheesecake pretvoriti u pravu riznicu okusa.

 

Možda vas zanima... Cheesecake s narančom - klasik u narančastom ruhu Recepti

 

Naranča, krem sir i mrkva idealan su par. Kombinirajte ih u finoj torti od mrkve aromatiziranoj narančom s kremom od sira i u rekordnom roku uživajte u genijalnoj slastici. 

 

Možda vas zanima... Sočna torta od mrkve s kremom od sira i naranče Kolumne

 

Kada su u pitanju jednostavnije slastice, predstavljamo vam sočne i slasne, brze i jednostavne muffine s narančom. Osim divnog izgleda, prema riječima naše blogerice Pregache, krasi ih i sjajan okus. Savršeno!

 

Možda vas zanima... Muffini od naranče - poslastica koja miriše na zimske radosti Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran


Hladne dane prosinca začinite i laganom i finom tortom od naranče naše kolumnistice Life with cookie. Tri sloja mekog i prozračnog biskvita, a zatim i osvježavajuća krema savršen su recept za zaokruživanje blagdanskog menija.

 

Možda vas zanima... Rustikalna torta s narančom za popodnevna druženja Kolumne

 

Macarons s narančom? zvuči kao eksplozija okusa u slatkom kolačiću, a prema receptu našeg Stjepana s bloga Majstor kuhar, majstor slastičar čini se da ovi macaronsi u ustima stvaraju upravo takvu senzaciju. Ovo definitivno želimo isprobati!

 

Možda vas zanima... Savršenstvo: Bijeli macarons s narančom Kolumne

 

Dobar tek!

 | Author: Stjepan Hornung foto: Stjepan Hornung

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.