Najave 20. rujna 2024.

Tko je Mario Mihelj? Novog člana žirija MasterChefa zovu - "šaptač steakovima"

MasterChef, mario mihelj
Chef Mario Mihelj
foto: Nova TV
Chef Mario Mihelj radio je u Šestinskom lagviću, Dubravkinom putu, Mundoaki, dubrovačkom Gil'su... Također, pokrenuo je omiljeni El Toro i transformirao Maredo. Uistinu raskošna biografija!

U nedjelju je počela nova, 7. sezona hrvatskog MasterChefa koja donosi brojne novitete. Među novitetima su i dva nova chefa u žiriju - umjesto dobro znanih lica Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića (od 'stare' postave ostao je jedino Stjepan Vukadin), u MasterChef su tako stigli chefovi Mario Mihelj i Goran Kočiš koji su iznenadili čak i kandidate na audicijama.

Mnogi kandidati nisu skrivali iznenađenje kada su shvatili da o njihovom prolasku dalje odlučuju chefovi koje nisu očekivali u MasterChef kuhinji, a najzabavnija bila je scena u prvoj epizodi kada su potpuno uspjeli zbuniti natjecateljicu Sanelu Polović Vujković iz Gradiške te su se sva trojica redom namjerno krivo predstavila, a da ona nije ni trepnula.

MasterChef, mario mihelj Možda vas zanima... Chef Mario Mihelj: "Neću raditi veliki kompromis oko hrane, ona je tu najbitnija" Najave

MasterChef, mario mihelj | Author: Nova TV Mario Mihelj odlično se slaže s kolegama iz žirija MasterChefa Goranom Kočišem i Stjepanom Vukadinom foto: Nova TV

Šarmantni osmijeh i blagi pristup

Pa eto, red je da predstavimo nova lica MasterChefa, a predstavljanje počinjemo sa chefom Marijem Miheljem koji je mnoge kandidate osvojio opuštenošću, osmijehom i blagim pristupom. No tko je chef kojeg zovu i "šaptačem steakovima"?

Bogata biografija chefa Mihelja obuhvaća brojne poznate, uglavnom zagrebačke, restorane. Na početku karijere radio je u Šestinskom lagviću, jednom od najpoznatijih i najstarijih tradicionalnih zagrebačkih restorana (s najljepšim pogledom na grad s obronaka Medvednice).

Chef Mihelj karijeru je nastavio u nekad superpopularnoj Mundoaki te dobro poznatom Dubravkinom putu, a u svojoj biografiji bilježi i rad u dubrovačkom restoranu Gil's (današnji 360, koji ima jednu Michelinovu zvjezdicu).

mario mihelj | Author: Luka Batelić/PIXSELL Mario Mihelj na PLACe marketu foto: Luka Batelić/PIXSELL Maredo Sushi Symphony Možda vas zanima... Izvrsnu srijedu navečer proveli smo uz Maredo Sushi Symphony Recenzije

Pokrenuo El Toro, transformirao Maredo

Od početka je u restoranu El Toro, a prije nekoliko godina prihvatio se i upgradea restorana Maredo te trenutačno u oba djeluje kao izvršni chef. Predano rad njegovim je restoranima donio i brojna vrijedna priznanja, poput Michelinove preporuke koju je El Toro zaslužio 2023., a potvrdio i ove godine. Također oba restorana uvrštena su i u gastronomski vodič Gault&Millau Croatia.

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL Mario Mihelj u El Toru foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Možda vas zanima... Chef Mario Mihelj predstavio novi restoran Recenzije Možda vas zanima... Saznali smo zašto svi pričaju o novom meniju Marija Mihelja Recenzije Možda vas zanima... Tuna, kozice, janjetina i lješnjaci - El Toro ima novi meni! Recenzije

Mariju Mihelju kamera nije strana. Prije tri godine također smo ga mogli gledati u MasterChefu kada je bio jedan od gostujućih chefova. To je gostovanje odlično prošlo i donijelo mu poziv na audiciju za žiri Masterchefa koju je bez problema prošao.

Također, prije nekoliko godina sudjelovao je u emisiji "Juhuhu" u kojoj je kuhao s klincima te se odlično snašao o tom formatu. 

Chefu Mihelju nije strano niti biti u žiriju - 2016. godine bio je tako u žiriju natjecanja mladih kuhara METRO Junior Top Chef, uz kolege Nenada Kukurina i Antu Udovičića. U tom natjecanju chefovi su birali najbolje mlade kuhare, a neki od njih poput Matije Jagića i odlične mlade dame Gabriele Filce (sada je glavna chefica riječkog Neba) ostvarili su zavidne karijere.

mario mihelj | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Chef Mario Mihelj i njegovi kolege Ante Udovičić i Nenad Kukurin u žiriju natjecanja mladih kuhara METRO Junior Top Chef foto: Marko Lukunić/PIXSELL

mario mihelj | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Mario Mihelj kao član žirija natjecanja METRO Junior Top Chef foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Možda vas zanima... Druga sezona projekta METRO Junior Top Chef Najave metro top chef Možda vas zanima... Najbolji mladi hrvatski kuhari na prestižnom kulinarskom natjecanju None

Chefa Marija Mihelja odlikuje opušten, ali potpuno ozbiljan pristup, šarmantni osmijeh, simpatičnost i posvećenost poslu te odlična organizacija posla. A sve to već se vidi i na malim ekranima gdje chef Mihelj pliva kao riba u vodi. A kako 'plivaju' kandidati MasterChefa i što od njih očekuje, otkrio je sam chef Mihelj za Novu TV:

"MasterChef je emisija koja pokazuje gastronomiju u cijeloj Hrvatskoj i putem ove emisije mnogi se ljudi odluče baviti kulinarstvom i daju sebi priliku da javno istupe na televiziji te tako čak i promijene profesiju. Lijepo je biti dio te priče i uvoditi kandidate u naš svijet te tako im mijenjati živote.

Kao član žirija bit ću svoj i neću biti strog jer je moj karakter lepršav i maštovit. Ja sam zabavan lik, ali uvijek ću biti pravedan i neću raditi kompromise prema hrani. Od kandidata očekujem da daju sve od sebe, uživaju i da se opuste“, poručio je chef Mario Mihelj.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.