Chili, kurkuma, vlasac, komorač, korijander, kumin i slični začini daju blažu ili izraženiju ljutu notu hrani. Ljuta hrana dokazano potiče lučenje serotonina i endorfina, takozvanog hormona sreće. Sigurni smo da je upravo ovo posljednje dobar razlog za dodavanje "vrućih začina" i uživanje u ljutim jelima! U nastavku pronađi pet prijedloga za današnji ljuti ručak (ili večeru)...
Chili con carne
Vječni klasik, omiljeno pikantno jelo na žlicu, a ponekad čak i savršeno punjenje za tortilje! Ljutkasto jelo najpoznatije u Južnoj Americi zove se još i chili, a u jednom tanjuru chillija možeš pronaći meso, grah, kukuruz, rajčicu i divne, aromatične začine. Ovo jelo možeš pripremiti i u pećnici, a recept te čeka na linku u nastavku.
Ljuti marokanski slanutak
Pod utjecajem španjolske Andaluzije, Bliskog istoga i Francuske, marokanska kuhinja savršena je kombinacija začina i okusa koji će začarati tvoje nepce. Donosimo ti brzi recept za ljuti marokanski slanutak koji će te osvojiti nesvakidašnjim okusom i aromom. Recept se nalazi na linku u nastavku.
Pasta Arrabbiata - za one koji vole dobru dozu ljutine
Brzo, jednostavno i ukusno! Upravo te kriterije zadovoljava recept u nastavku... Pasta Arrabbiata je neizostavni klasik talijanske kuhinje! Zdrava je, jednostavna za napraviti, a "vatreni" umak od rajčice godit će svima koji vole nešto ljuće okuse.
Sadrži svega nekoliko sastojaka, brzo je gotova, a jednom kada ju okusiš ponovno ćeš je pripremati već sljedećeg dana!
Pikantni juneći gulaš
Hladne dane ne možemo zamisliti bez pikantnog, bogatog gulaša. Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći.
Gulaš je popularan diljem svijeta, dobio je razne inačice, a u nastavku pročitaj pikantnu verziju i inspiriraj se za svoje omiljeno jelo na žlicu. Nevjerojatnog je okusa i sastojaka zbog kojih ti ga nikada neće biti dosta!
Tostadas za ljubitelje ljute hrane
Tradicionalno se tostadas pripremaju na posebnim hrskavim kukuruznim tortiljama, no za naše smo ih prilike malo izmijenili. Preselili smo ih na obične tortilje, dodali im ljutkastu pastu od graha, a zatim začinili slatko-slanim kukuruzom. Svakako isprobaj i javi nam dojmove!