Recepti 17. rujna 2018.

Caprese salata u novom ruhu - obožavat ćete ovo jelo!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasičnu caprese salatu podigli smo na novu razinu i stvorili jelo koje vrlo lako može postati raskošan ručak za prste polizati.

Kombinacija cherry rajčica, mozzarelle i bosiljka postala je još malo bolja kada smo je ubacili u pećnicu i stvorili jelo kojem je tako teško odoljeti.

 

Možda vas zanima... Rajčica i bosiljak vole se u umacima, složencima i juhama Špajza

 

Pečena rajčica, već smo se uvjerili, idealan je sezonski prilog baš svakom jelu. Maslinovo ulje, sol i papar pretvorit će je u neodoljiv kremasti umak, savršen uz tjesteninu ili omiljene žitarice.

No, dodate li još vrućoj pečenoj rajčici okruglice mozzarelle, dobro maslinovo ulje i listiće svježeg bosiljka, baš kao što biste to učinili kod pripreme klasične caprese salate, dobit ćete slastan, kremasti prilog koji se slaže uz baš svako jelo.

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Poslužite ga uz mesne i riblje dodatke, tjesteninu, rižu, bulgur i kus kus ili jednostavno na kriškama tostiranog kruha koji ste natrljali češnjakom za još finije okuse. 

 

Možda vas zanima... Bruschette s patlidžanom, cherry rajčicama i krem sirom Recepti

 

Caprese salata nikada nije imala bolji okus, zar ne? Dobar tek!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.