Kombinacija cherry rajčica, mozzarelle i bosiljka postala je još malo bolja kada smo je ubacili u pećnicu i stvorili jelo kojem je tako teško odoljeti.
Pečena rajčica, već smo se uvjerili, idealan je sezonski prilog baš svakom jelu. Maslinovo ulje, sol i papar pretvorit će je u neodoljiv kremasti umak, savršen uz tjesteninu ili omiljene žitarice.
No, dodate li još vrućoj pečenoj rajčici okruglice mozzarelle, dobro maslinovo ulje i listiće svježeg bosiljka, baš kao što biste to učinili kod pripreme klasične caprese salate, dobit ćete slastan, kremasti prilog koji se slaže uz baš svako jelo.
Poslužite ga uz mesne i riblje dodatke, tjesteninu, rižu, bulgur i kus kus ili jednostavno na kriškama tostiranog kruha koji ste natrljali češnjakom za još finije okuse.
Caprese salata nikada nije imala bolji okus, zar ne? Dobar tek!