Recepti Tjestenina 15. travnja 2024.

Gordon Ramsay ima sjajan recept za proljetne špagete

Tjestenina
2 MIN
9 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Gordon Ramsay, špageti sa zelenom salatom
Gordon Ramsay osmislio je ovaj genijalan recept za proljetne špagete, u kojima je glavna zvijezda - zelena salata
foto: Gordon Ramsay YouTube Screenshot
Gordon Ramsay u sklopu svog serijala "Next Level Kitchen" pripremio je odlične proljetne špagete s graškom, pancetom i - zelenom salatom. Isprobaj i ti i javi nam svoje dojmove...

Nakon što je u svom serijalu "Next Level Kitchen" pokazao kako u 15 minuta pripremiti odličan pileći curry s maslacem, chef Gordon Ramsay ima novi brzi recept. To su preukusni špageti s pancetom, graškom i - zelenom salatom - odličnom, laganom proljetnom jelu koje je spremno u samo 10 minuta.

Možda vas zanima... Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine Špajza

"Zelena salata za mene je simbol vitalnosti", poručio je Ramsay koji je inspiraciju za ovo jelo pronašao u vremenu kada je svoju kulinarsku karijeru gradio u Francuskoj. Njegova je preporuka da se salatu prije korištenja u ovom jelu dobro opere i još bolje posuši, te krupno nareže i doda tek na kraju kuhanja jer je salata puna vode pa bi jelo u protivnom moglo postati gnjecavo i neprivlačno.

"Ovo je jelo koje ću rado pojesti večer uoči neke važne utrke zato što je bogato, ukusno, a prije svega lagano za pripremu", poručuje chef Gordon Ramsay. 

Gordon Ramsay, špageti sa zelenom salatom | Author: Gordon Ramsay YouTube Screenshot Špageti sa zelenom salatom - recept Gordona Ramsayja foto: Gordon Ramsay YouTube Screenshot

Ne gasi ekran dok kuham

Špageti sa zelenom salatom
2 MIN
pripreme
9 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol 0,50 žličica
  • Špageti 450 g
  • Panceta 120 g
  • Ulje od koštica grožđa 1 žlica
  • Crni papar
  • Češnjak 2 režanj
  • Ljuta papričica 1 kom
  • Maslac 4 žlica
  • Grašak 0,50 šalica
  • Vlasac 1 svežanj
  • Svježi peršin 1 svežanj
  • Svježi bosiljak 1 svežanj
  • Povrtni temeljac 0,25 šalica
  • Zelena salata 1 kom
  • Limunova korica 1 kom
  • Sok od limuna 1 kom
  • Chilli pahuljice 1 prstohvat
  • Pecorino romano 2 žlica
Postupak
  1. U velikom loncu u vreloj, dobro posoljenoj vodi skuhaj špagete - potrebno im je 8-9 minuta da budu al dente. Povremeno promiješaj.


  2. U velikoj tavi na srednjoj vatri poprži pancetu na ulju od koštica grožša, sve dok se komadići slanine ne počnu karamelizirati - oko 3 minute. Lagano posoli (ppazi da ne šretjeraš jer je panceta sama po sebi slana) i obilno popapri.


  3. Dodaj češnjak narezan na listiće i sitno nasjeckanu fresno čili papričicu te prži dalje dok dobro ne zamiriši - oko 2 minute. Dodaj 2 žlice maslaca i nastavi pržiti dok se maslac potpuno ne otopi.


  4. Dodaj svježi ili zamrznuti grašak i nastavi kuhati dok grašak lagano ne omekša, dodaj grubo nasjeckkani vlasac, peršin i bosiljak te povrtni temeljac. Dodaj još soli ukoliko je potrebno, a ovo je trenutak kada trebaš dodati i preostale 2 žlice maslaca. Nastavi kuhati dok se maslac potpuno ne rastopi.


  5. Dodaj 1/4 šalice vode od kuhanja špageta, limunovu koricu i sok od limuna te sve dobro promiješaj.


  6. Lagano dodaj kuhane špagete, tako da nakon svakog dijela tjestenine koju dodaš protrešes tavu i /ili promiješaj kako bi se umak dobro sjedinio s tjesteninom. Ugasi vatru, dodaj grubo narezanu zelenu salatu. Sve dobro izmiješaj, stavi u zdjelu za serviranje i pospi svježe naribanim sirom pecorino romano i chili pahuljicama.


Isprobaj i ove odlične recepte Gordona Ramsayja...

curry, gordon ramsay Možda vas zanima... Gordon Ramsay ima super recept za brzi pileći curry! Recepti Možda vas zanima... Brzi džem od malina po receptu Gordona Ramsayja Recepti Možda vas zanima... Kremasta kajgana legendarnog Gordona Ramsayja Špajza Možda vas zanima... Čips od batata chefa Gordona Ramsayja Recepti Ramsay Možda vas zanima... Gordonova zelena juha od samo tri sastojka Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.