Od hrskavih bruschetta i ukusne tjestenine do sušenih rajčica i mirisnih galetta - recepti s rajčicama ne moraju biti nimalo dosadni. Iskoristi domaće, sočne rajčice na najbolji način i uživaj u ukusnim ljetnim delicijama!
-
Tjestenina s cherry rajčicama
Donosimo ti recept za zaista jednostavnu, brzu i ukusnu tjesteninu s pristupačnim sastojcima. Recept dolazi iz kuhinje slavnog chefa Jamieja Olivera, a sigurni smo da će se nakon prvog isprobavanja naći na tvom tjednom ljetnom jelovniku.
-
Galette s rajčicama
Galette je najjednostavniji oblik pite kod kojeg se ne moraš naročito zamarati formom. I uz najmanji trud će izgledati odlično. Kako god da ispadne, uvijek možeš reći da je taj rustikalni izgled baš ono što si htjela postići. Od ove količine sastojaka napravit ćeš dvije male pite, no ti možeš napraviti i jednu veću. Uživaj!
-
Bruschette s pestom i rajčicama
Talijanske bruschette omiljeni su hrskavi zalogaj koji se priprema u tren oka! Danas ti donosimo recept za odličnu sezonsku kombinaciju sušenih rajčica, pesta od bosiljka i mozzarelle.
-
Hladna salata s tjesteninom i rajčicama
Salata s tjesteninom i povrćem brz je, praktičan i ukusan obrok koji možeš ponijeti i na posao (ili plažu). Donosimo ti recept za odličnu hladnu salatu s tjesteninom i sezonskim povrćem koja će se sigurno pronaći na tvom tjednom ljetnom jelovniku. Imaj na umu da povrće i začine možeš prilagoditi svojem ukusu i preferencijama.
-
Pikantna jaja s cherry rajčicama
Ovaj recept, karakterističan za zemlje na sjeveru Afrike, poslužit će kao doručak, brzinski ručak ili večera. Trebat će ti nekoliko svakodnevnih sastojaka i Ras el Hanout, specifična mješavina 20-ak začina, koja uključuje i papar, čili papričice, cimet, đumbir, muškatni oraščić, kumin, komorač. Dobar tek!
-
Domaće sušene rajčice
Domaće sušene rajčice prava su ljetna delikatesa! Dobra je vijest da ih je zaista jednostavno napraviti u pećnici. Uz to, znatno su jeftinije od skupih malih staklenki koje se prodaju u trgovinama. Ali, što je najbolje od svega, nevjerojatno su ukusne, posebno pripremljene u vrhuncu sezone, od sočnih, zrelih rajčica.