Recepti 30. srpnja 2022.

Isprobaj šest ljetnih recepata s cherry rajčicama!

Salata s cherry rajčicama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Cherry rajčice su nepresušan izvor inspiracije za lagane i fine ljetne obroke...

Od hrskavih bruschetta i ukusne tjestenine do sušenih rajčica i mirisnih galetta - recepti s rajčicama ne moraju biti nimalo dosadni. Iskoristi domaće, sočne rajčice na najbolji način i uživaj u ukusnim ljetnim delicijama!

  • Tjestenina s cherry rajčicama

Donosimo ti recept za zaista jednostavnu, brzu i ukusnu tjesteninu s pristupačnim sastojcima. Recept dolazi iz kuhinje slavnog chefa Jamieja Olivera, a sigurni smo da će se nakon prvog isprobavanja naći na tvom tjednom ljetnom jelovniku.

 

Možda vas zanima... Tjestenina s cherry rajčicama - brzinski ljetni ručak Recepti
 
  • Galette s rajčicama

Galette je najjednostavniji oblik pite kod kojeg se ne moraš naročito zamarati formom. I uz najmanji trud će izgledati odlično. Kako god da ispadne, uvijek možeš reći da je taj rustikalni izgled baš ono što si htjela postići. Od ove količine sastojaka napravit ćeš dvije male pite, no ti možeš napraviti i jednu veću. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Galette s pršutom, inćunima i cherry rajčicama Kolumne

 

  • Bruschette s pestom i rajčicama

Talijanske bruschette omiljeni su hrskavi zalogaj koji se priprema u tren oka! Danas ti donosimo recept za odličnu sezonsku kombinaciju sušenih rajčica, pesta od bosiljka i mozzarelle.
 


Možda vas zanima... Uživaj u bruschettama s pestom i rajčicama Recepti

 

 | Author: Stockfood Bruschette s rajčicama, foto: Stockfood

  • Hladna salata s tjesteninom i rajčicama

Salata s tjesteninom i povrćem brz je, praktičan i ukusan obrok koji možeš ponijeti i na posao (ili plažu). Donosimo ti recept za odličnu hladnu salatu s tjesteninom i sezonskim povrćem koja će se sigurno pronaći na tvom tjednom ljetnom jelovniku. Imaj na umu da povrće i začine možeš prilagoditi svojem ukusu i preferencijama.

 

Možda vas zanima... Hladna salata s tjesteninom idealan je ljetni obrok Recepti

 
  • Pikantna jaja s cherry rajčicama

Ovaj recept, karakterističan za zemlje na sjeveru Afrike, poslužit će kao doručak, brzinski ručak ili večera. Trebat će ti nekoliko svakodnevnih sastojaka i Ras el Hanout, specifična mješavina 20-ak začina, koja uključuje i papar, čili papričice, cimet, đumbir, muškatni oraščić, kumin, komorač. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Doručkuj pikantna jaja s cherry rajčicama Recepti
 
  • Domaće sušene rajčice

Domaće sušene rajčice prava su ljetna delikatesa! Dobra je vijest da ih je zaista jednostavno napraviti u pećnici. Uz to, znatno su jeftinije od skupih malih staklenki koje se prodaju u trgovinama. Ali, što je najbolje od svega, nevjerojatno su ukusne, posebno pripremljene u vrhuncu sezone, od sočnih, zrelih rajčica.

 

Sušene rajčice Možda vas zanima... Napravi zalihu najukusnijih sušenih rajčica! Recepti

 

 | Author: Shutterstock Sušene rajčice, foto: Shutterstock

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.