Recepti 03. rujna 2020.

Rujanske verzije doručka sa zobenim pahuljicama

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da si se pomalo zasitila verzija s bobičastmi voćem pa ti predlažemo nekoliko recepata prikladnih za rujan i nadolazeću jesen.

Prva verzija neodoljivo podsjeća na pitu od jabuke i zamirisat će ti cijelu kuću. Navedeni sastojci dovoljni su za jedno serviranje, a priprema traje desetak minuta.

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 jabuka 
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. U tavi otopiti maslac, dodati jabuku narezanu na kockice i cimet i kuhati dok ne omekša, otprilike pet minuta.
  2. U drugoj tavici zakuhati mlijeko, a zatim dodati zobene pahuljice i prstohvat soli. Smanjiti temperaturu i kuhati pet minuta, dok pahuljice ne omekšaju.
  3. Pomiješati s jabukama i žlicom smeđeg šećera i servirati s karamel preljevom.

 

Možda vas zanima... Doručak i pol: Zobene pahuljice s chia sjemenkama Špajza

 

Dok zobene pahuljice s jabukama pripremaš netom prije serviranja, verziju sa sirom i krem sirom moraš pripremiti večer ranije. Sastojci su dovoljni za četiri porcije pa prilagodi količinu svojim potrebama.

Sastojci:

  • 350 g grčkog jogurta
  • 120 g zobenih pahuljica
  • 320 ml mlijeka + 2 žlice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 2 žlice krem sira
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 50 g nasjeckanih pekan oraha

Priprema:

  1. Pomiješati jogurt, zobene pahuljice i mlijeko s pola žličice ekstrakta vanilije, pola žličice cimeta i prstohvatom soli. Podijeliti u četiri zdjelice ili male staklenke. 
  2. Izmiksati krem sir sa smeđim šećerom i pola žličice cimeta i dodati ostatak mlijeka kako bi omekšali smjesu. 
  3. Uz pomoć vrećice za ukrašavanje dodati kremu na zobene pahuljice i staviti u hladnjak da odstoji preko noći. Prije serviranja nasjeckati pekan orahe i posipati preko kreme.

Uz ove ćeš recepte na najbolji način započeti dan. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.