Recepti 6498 prikaza 25. rujna 2019.

Jesenske verzije doručka sa zobenim pahuljicama

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da si se pomalo zasitila verzija sa svježim voćem pa ti predlažemo nekoliko jesenskih recepata.

Prva verzija neodoljivo podsjeća na pitu od jabuke i zamirisat će ti cijelu kuću. Navedeni sastojci dovoljni su za jedno serviranje, a priprema traje desetak minuta.

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 jabuka 
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. U tavi otopiti maslac, dodati jabuku narezanu na kockice i cimet i kuhati dok ne omekša, otprilike 5-6 minuta.
  2. U drugoj tavici zakuhati mlijeko, a zatim dodati zobene pahuljice i prstohvat soli. Smanjiti temperaturu i kuhati 5 minuta, dok pahuljice ne omekšaju.
  3. Pomiješati s jabukama i žlicom smeđeg šećera i servirati s karamel preljevom.

 

Možda vas zanima... Doručak i pol: Zobene pahuljice s chia sjemenkama Špajza

 

Dok zobene pahuljice s jabukama pripremaš netom prije serviranja, verziju sa sirom i krem sirom moraš pripremiti večer ranije. Sastojci su dovoljni za četiri porcije pa prilagodi količinu svojim potrebama.

Sastojci:

  • 350 g grčkog jogurta
  • 120 g zobenih pahuljica
  • 320 ml mlijeka + 2 žlice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 2 žlice krem sira
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 50 g nasjeckanih pekan oraha

Priprema:

  1. Pomiješati jogurt, zobene pahuljice i mlijeko s pola žličice ekstrakta vanilije, pola žličice cimeta i prstohvatom soli. Podijeliti u četiri zdjelice ili male staklenke. 
  2. Izmiksati krem sir sa smeđim šećerom i pola žličice cimeta i dodati ostatak mlijeka kako bi omekšali smjesu. 
  3. Uz pomoć vrećice za ukrašavanje dodati kremu na zobene pahuljice i staviti u hladnjak da odstoji preko noći. Prije serviranja nasjeckati pekan orahe i posipati preko kreme.

 

Uz ove ćeš recepte na najbolji način započeti dan. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.