gastro postao
Vjerujemo da si se pomalo zasitila verzija s bobičastim voćem pa ti predlažemo nekoliko recepata prikladnih sezoni
Prva verzija neodoljivo podsjeća na pitu od jabuke i zamirisat će ti cijelu kuću. Navedeni sastojci dovoljni su za jedno serviranje, a priprema traje desetak minuta.
Zobene pahuljice s jabukom i cimetom
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 1 jabuka
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 100 ml mlijeka
- 80 g zobenih pahuljica
- 1 žlica smeđeg šećera
- Prstohvat soli
Priprema:
- U tavi otopiti maslac, dodati jabuku narezanu na kockice i cimet i kuhati dok ne omekša, otprilike pet minuta.
- U drugoj tavici zakuhati mlijeko, a zatim dodati zobene pahuljice i prstohvat soli. Smanjiti temperaturu i kuhati pet minuta, dok pahuljice ne omekšaju.
- Pomiješati s jabukama i žlicom smeđeg šećera i servirati s karamel preljevom.
Zobene pahuljice s krem sirom i orasima
Dok zobene pahuljice s jabukama pripremaš netom prije serviranja, verziju sa krem sirom moraš pripremiti večer ranije. Sastojci su dovoljni za četiri porcije pa prilagodi količinu svojim potrebama.
Sastojci:
- 350 g grčkog jogurta
- 120 g zobenih pahuljica
- 320 ml mlijeka + 2 žlice
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 2 žlice krem sira
- 1 žlica smeđeg šećera
- 50 g nasjeckanih oraha
Priprema:
- Pomiješati jogurt, zobene pahuljice i mlijeko s pola žličice ekstrakta vanilije, pola žličice cimeta i prstohvatom soli. Podijeliti u četiri zdjelice ili male staklenke.
- Izmiksati krem sir sa smeđim šećerom i pola žličice cimeta i dodati ostatak mlijeka kako bi omekšali smjesu.
- Uz pomoć vrećice za ukrašavanje dodati kremu na zobene pahuljice i staviti u hladnjak da odstoji preko noći. Prije serviranja dodati grubo nasjeckane orahe i promiješati.
Uz ove ćeš recepte na najbolji način započeti dan. Dobar tek!