Recepti 3655 prikaza 14. rujna 2017.

Jesenske verzije doručka sa zobenim pahuljicama

Stockfood
Vjerujemo da ste se pomalo zasitili verzija sa svježim voćem pa vam predlažemo nekoliko jesenskih recepata.

Prva verzija neodoljivo podsjeća na pitu od jabuke i zamirisat će vam cijelu kuću. Navedeni sastojci dovoljni su za jedno serviranje, a priprema traje desetak minuta.

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 jabuka 
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. U tavi otopite maslac, dodajte jabuku narezanu na kockice i cimet i kuhajte dok ne omekša, otprilike 5-6 minuta.
  2. U drugoj tavici zakuhajte mlijeko, a zatim dodajte zobene pahuljice i prstohvat soli. Smanjite temperaturu i kuhajte 5 minuta, dok pahuljice ne omekšaju.
  3. Pomiješajte s jabukama i žlicom smeđeg šećera i servirajte s karamel preljevom.

 

Možda vas zanima... Doručak i pol: Zobene pahuljice s chia sjemenkama Špajza

 

Dok zobene pahuljice s jabukama pripremate netom prije serviranja, verziju sa sirom i krem sirom morate pripremiti večer ranije. Sastojci su dovoljni za četiri porcije pa prilagodite količinu svojim potrebama.

Sastojci:

  • 350 g grčkog jogurta
  • 120 g zobenih pahuljica
  • 320 ml mlijeka + 2 žlice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 2 žlice krem sira
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 50 g nasjeckanih pekan oraha

Priprema:

  1. Pomiješajte jogurt, zobene pahuljice i mlijeko s pola žličice ekstrakta vanilije, pola žličice cimeta i prstohvatom soli. Podijelite u četiri zdjelice ili male staklenke. 
  2. Izmiksajte krem sir sa smeđim šećerom i pola žličice cimeta i dodajte ostatak mlijeka kako bi omekšali smjesu. 
  3. Uz pomoć vrećice za ukrašavanje dodajte kremu na zobene pahuljice i stavite u hladnjak da odstoji preko noći. Prije serviranja nasjeckajte pekan orahe i pospite preko kreme.

 

Uz ove ćete recepte na najbolji način započeti dan. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.