gastro postao
Za ovaj ukusni složenac možete umjesto pilećih pripremiti i pureća prsa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 150 g kukuruz iz konzerve
- 400 g pelati
- 400 ml pileći temeljac
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica čili u prahu
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 150 g gouda punomasni
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 1.50 šalica riža, polirana (ili brašno )
Priprema
- Meso narežite na manje komade te popržite na ulju i izvadite iz tave.
- U istu tavu dodajte još malo ulja pa propirjajte nasjeckani luk. Dodajte brašno, čili, sol i papar te pirjajte 2 min miješajući.
- Umiješajte nasjeckane pelate i pileći ili kokošji temeljac. Kuhajte, miješajući, 2-3 min, dok se ne zgusne.
- Umiješajte meso, kukuruz i rižu pa prelijte u vatrostalnu posudu. Pecite 40-ak min na 175°c, dok se ne pojave mjehurići. Pospite ribanom gaudom i vratite u pećnicu još 5 min da se sir rastopi.
Izvor Skuhatćute