Recepti 13. listopada 2014.

Pikantni složenac od piletine

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovaj ukusni složenac možete umjesto pilećih pripremiti i pureća prsa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 150 g kukuruz iz konzerve
  • 400 g pelati
  • 400 ml pileći temeljac
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 150 g gouda punomasni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 1.50 šalica riža, polirana (ili brašno )

Priprema

  1. Meso narežite na manje komade te popržite na ulju i izvadite iz tave.
  2. U istu tavu dodajte još malo ulja pa propirjajte nasjeckani luk. Dodajte brašno, čili, sol i papar te pirjajte 2 min miješajući.
  3. Umiješajte nasjeckane pelate i pileći ili kokošji temeljac. Kuhajte, miješajući, 2-3 min, dok se ne zgusne.
  4. Umiješajte meso, kukuruz i rižu pa prelijte u vatrostalnu posudu. Pecite 40-ak min na 175°c, dok se ne pojave mjehurići. Pospite ribanom gaudom i vratite u pećnicu još 5 min da se sir rastopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.