Recepti 11. prosinca 2023.

Protiv hladnoće borimo se julienne juhom

Julienne juha
Julienne juha foto: Henrique Felix/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Julienne juha svoj je naziv dobila po poznatoj tehnici rezanja povrća. Donosimo odličan recept, no slobodno u ovoj juhi iskoristi i svoje omiljeno povrće, bez obzira na to što ga mi možda nismo naveli

Hladni dan postali su naša svakodnevica, a zima nas čeka iza ugla. U ovo hladno vrijeme najdraža su nam jela na žlicu, a posebno razne vruće juhe i to one pune povrća. Takva je i julienne juha, koja je jako brzo gotova, ukusna i zdrava.

Svoj naziv ova juha dobila je prema načinu rezanja povrća – julienne, koje podrazumijeva rezanje na tanke trakice, odnosno prutiće. Donosimo recept za julienne juhu, uz napomenu da ga slobodno možeš mijenjati prema tome koje povrće voliš ili koje ti je u tom trenutku dostupno.

 

julienne narezano povrce.jpg Možda vas zanima... Julienne tehnika rezanja čuva okus povrća Špajza

 

 | Author: Igor Miske/Unsplash Tikvice narezane na julienne način foto: Igor Miske/Unsplash

Julienne juha

Sastojci:

  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 120 g kupusa
  • 2 mrkve
  • 1 poriluk
  • 1 repa ili korabica
  • 1 komad celera
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol, papar

 

Porrusalda Možda vas zanima... Porrusalda - fina gusta juha u kojoj je zvijezda poriluk! Recepti

 

Postupak:

  1. Za početak. Dobro i temeljito operi povrće. Oguli mrkve, repu i celer, ukloni vanjske listove kupusa i oštećene dijelove poriluk.
  2. Sve povrće nareži na tanke, dugačke trakice – na julienne.
  3. Povrće poprži na maslinovom ulju, posoli i prelij temeljcem. Pusti da zakipi pa kuhaj oko 25 minuta na srednjoj vatri.
  4. Kušaj i dodaj soli i papra prema ukusu. Ako je okus preintenzivan možeš dodati i malo vode. Posluži vruće i uživaj u tanjuru odlične juhe!

 

Imamo još recepata za odlične povrtne juhe...

 

Krem juha od brokule i sira Možda vas zanima... Tanjur juhe od brokule i sira popravlja raspoloženje Recepti Juha od slanutka Možda vas zanima... Spicy juha od slanutka gotova je u trenu! Recepti krem juha, zdjelica Možda vas zanima... Ove sezonske krem juhe dobro će te zagrijati Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.