Julienne juha svoj je naziv dobila po poznatoj tehnici rezanja povrća. Donosimo odličan recept
Hladni dan postali su naša svakodnevica, a zima nas čeka iza ugla. U ovo hladno vrijeme najdraža su nam jela na žlicu, a posebno razne vruće juhe i to one pune povrća. Takva je i julienne juha, koja je jako brzo gotova, ukusna i zdrava.
Svoj naziv ova juha dobila je prema načinu rezanja povrća – julienne, koje podrazumijeva rezanje na tanke trakice, odnosno prutiće. Donosimo recept za julienne juhu, uz napomenu da ga slobodno možeš mijenjati prema tome koje povrće voliš ili koje ti je u tom trenutku dostupno.
U juhu možeš dodati i povrće koje nismo spomenuli, poput stabljike celera, korijena peršina, pastrnjaka, krumpira, kelja... Također, u juhu možeš ubaciti i ostatke primjerice pečene piletine od dan ranije. Samo mašta je granica.
Imamo još recepata za odlične povrtne juhe...