Krumpir salata je jedan od najjednostavnijih priloga za pripremu, a ujedno se može prilagoditi umacima i začinima po svačijoj želji. U ovom receptu inspirirali smo se talijanskim okusima, kako bismo uobičajeni kuhani krumpir obogatili posebnim dresingom snažnog okusa i slatko-kiselih nota.
Dobitna mješavina na bazi senfa, nezaobilaznog maslinova ulja, limunova soka dodatno će zagolicati tvoju maštu i probuditi okusne pupoljke na tvome nepcu zahvaljujući dodatku konjaka, kapara i srdela.
A kakav bi to talijanski recept bio da u njemu nema svježih rajčica? Ova salata podjednako osvaja svojim jedinstvenim okusom, kao i kremastom teksturom! Rezultat je zadivljujući prilog koji će ukusno začiniti, primjerice, pileća prsa u tavi ili pečenog brancina.
Mladi krumpir idealan je za ovu salatu
Salata od krumpira Italija
Sastojci (za 4 osobe):
- 800 g krumpira
- sol i papar
- 2 luka
- 1 češanj češnjaka
- 4 žlice kapara
- 4 fileta srdela
- 8 žlica maslinova ulja
- 4 žlice soka od limuna
- 1 žlica konjaka
- 1 žličica senfa
- 500 g rajčica
- 100 g crnih maslina
Postupak:
- Krumpire operi i skuhaj u kori, u posoljenoj vodi. Ocijedi ih, malo ohladi, oguli i ostavi da se ohlade do kraja.
- Luk i češnjak oljušti i nareži na ploške. Pomiješaj kapare, srdele, češnjak, ulje i sok od limuna te miksaj štapnim mikserom dok ne dobiješ gusti umak. Začini ga konjakom, senfom, solju i paprom.
- Rajčice operi te ih kao i krumpir nareži na ploške. Oboje stavi u posudu, pomiješaj s lukom i maslinama, prelij pripremljenim umakom, promiješaj te raspodijeli na tanjure. Ukrasi začinskim biljem.