Pripremili smo 3 jednostavna menija koja, uz malo truda, može pripremiti baš svatko, a odlični su i za ponijeti na druženja s najdražima na otvorenom. Osim glavnih jela, tu su i pripadajući deserti.
Quiche od povrća i brzi kolač
Quicheve obožavamo, a ovaj sezonski sa šparogama i tikvicama po receptu naše kolumnistice Petre Terner idealan je za baš svaku priliku. Bit će dobar odabir čak i za vegetarijance, a želite li ga ipak malo pojačati, uvijek mu možete dodati kockice slanine.
Ispecite ga za ručak kod kuće pa poslužite uz zdjelu zelene salate ili ga ponesite na izlet i quiche poslužite kao idealan zalogaj za koji vam neće trebati čak ni vilica i nož.
Uz quiche, odlično će se složiti i brzinski kolač od jagoda naše kolumnistice Nine. Pripremite ga dok se quiche peče, poslužite uz šlag ili u njemu uživajte onako domaće, s prstima.
Kada je u pitanju nedjeljni ručak, teško je zaobići omiljene pohance. Piletina je odličan odabir kada želite pripremiti brze, ali slasne hrskave zalogaje, a poslužiti je možete uz genijalan krumpir iz pećnice.
Želite li ručak ponijeti za van, piletinu nasjeckajte na manje komadiće i pržite je kao grickalicu pa upakirajte u posudice sa svježim povrćem i krumpirom. Odlična ideja bit će i sendviči s pohanom piletinom.
Nakon ovakvog ručka, dobro će sjesti i osvježavajuća pita sa sirom, kokosom i jagodama po receptu naše blogerice 50 shades of hunger.
Sezonski ručak ne može proći ni bez omiljenih mesnih okruglica. Sezona rajčica je na vidiku pa tako i idealno vrijeme da se bacite na pripremu domaćeg umaka od rajčice, ali i slasnih mesnih okruglica. Za prilog birajte aromatičan pire krumpir s dodatkom češnjaka pa otkrijte posve novu dimenziju omiljenog priloga. Recepte je isprobala naša novinarka s bloga Lidia with a J i naprosto se oduševila.
Da biste na savršen način zaokružili vikend uživanje, bacite se na pripremu ove superbrze čokoladne torte s jagodama. Naša kolumnistica Irena, ujedno i autorica recepta, rekla nam je kako jednostavna torta poput ove nestaje brže nego nastaje te je idealna slastica za guštanje na otvorenom.
Dobar tek!