Recepti Koktel 20. lipnja 2024.

Voda s krastavcem, limetom i mentom hladi i osvježava!

Doručak
15 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
voda s krastavcem, limetom i mentom
Voda s krastavcem, limetom i mentom
foto: Studio Garden 53 / Pexels
Ako tražiš savršeni napitak za rashlađivanje na vrući dan, ovaj recept je pravi pogodak! Voda s krastavcem, limetom i mentom je toliko osvježavajuća da ćeš je piti cijelo ljeto

Kad sunce uprži, a temperatura skoči preko 30 stupnjeva, svi sanjamo o osvježavajućem napitku. Znaš onaj osjećaj kada žedan posegneš za čašom hladne vode i osjetiš olakšanje koje se širi cijelim tijelom? Divota!

Još je bolje kada tu vodu podigneš na potpuno novu razinu uz dodatak krastavca, mente i limete? Zvuči primamljivo, zar ne?

Možda vas zanima... Popsicles od krastavca, limete i kokosove vode Recepti

Fino i niskokalorično 

Istraživanja pokazuju kako hidratacija nije samo stvar gašenja žeđi. Naime voda s dodatkom prirodnih sastojaka kao što su krastavac, menta i limeta može imati višestruke koristi za zdravlje.

Krastavac je poznat po visokom sadržaju vode i niskim kalorijama, što ga čini savršenim saveznikom u borbi protiv dehidracije. Menta, sa svojim osvježavajućim okusom, može pomoći u probavi i smirivanju želuca, dok limeta, bogata vitaminom C, jača imunitet i dodaje onaj neodoljivi citrusni "kick".

 | Author: Thinkstock Sok krastavca snižava tjelesnu temperaturu foto: Thinkstock

No, nije sve samo u zdravlju. Znamo koliko ljeto može biti stresno – gužve na plaži, vrućine u gradu, neizbježni poslovi... Zato je važno naći male načine kako bismo se opustili i uživali. A što može biti bolje od dijeljenja hladnog napitka s prijateljima na terasi dok se smijete i pričate o dogodovštinama iz djetinjstva?

Ne gasi ekran dok kuham

Napitak od krastavca, limete i mente
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krastavac 450 g
  • Sok od limete 0,50 šalica
  • Metvica 1,25 šalica
  • Šećer kristal 0,50 šalica
  • Voda 1,25 šalica
Postupak
  1. Dodaj u blender grubo nasjeckane krastavce s korom, svježe iscijeđenu limetu, svježe listove metvice i šećer te ulij dovoljno vode da napuniš 3/4 posude.

    Drži poklopac na blenderu i blendaj dok ne dobiješ glatku gustu tekućinu.


  2. Stavi mrežasto cjedilo preko zdjele i izlij tekućinu kroz njega, pritiskajući gumenom špatulom ili stražnjom stranom žlice da istisneš što više soka.


  3. Napuni veliki vrč ledom do polovice i preko leda ulij procijeđeni sok.

    Posluži s grančicama metvice i kriškama limete.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

125 kcal

6 %

MASTI

0,01 g

0 %

KOLESTEROL

0,01 g

0 %

UH

32,00 g

11 %

PROTEINI

1,00 g

2 %

Isprobaj još recepata za ljetna osvježavajuća pića!

Možda vas zanima... Kako napraviti espresso freddo - osvježavajući ljetni napitak? Recepti Sokovi Možda vas zanima... Top 5 osvježavajućih sokova za vrele ljetne dane Recepti Možda vas zanima... Osvježavajući smoothie od višanja Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.