Špajza 24. listopada 2023.

Cupcakes s lebdećim duhovima? Može, naravno!

Cupcakes duhovi
Cupcakes duhovi - genijalan desert za Halloween foto: Fillvlad/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Voliš Halloween i sve što ide uz taj dan? Onda ćeš se sigurno odvažiti napraviti ove cupcakes! A pored toga što tako dobro izgledaju – jednostavno ih je napraviti.

Imaš još dovoljno vremena za osmisliti cijelu paletu strašnih slastica i zalogajčića za tu strašnu noć. Da, znamo da ćeš se teško odlučiti što bi moglo doći na red ove godine ili što ćeš ponoviti jer je bilo totalni hit prošlih godina, ali možda ti odlučujući faktor bude i brzina pripremanja. U tom slučaju možeš odmah na popis staviti ove divote! Cupcakes s lebdećim duhovima – zastrašujuće krasno, zar ne?

Izgledaju vrlo efektno, čini se kao da je na njih utrošeno puno vremena – a nije. Takve slastice i općenito takvu hranu jako volimo, posebno za proslave i druženja, kad nas mogu svi hvaliti. Nema razloga za skrivanje tog osjećaja ponosa!

 

Možda vas zanima... Vruća čokolada od bundeve – napravi ju jednom i morat ćeš ponovno Recepti

 

Naravno, ako ideš raditi sve sam(a), trebat će ti malo duže, ali ovi lebdeći duhovi mogu se napraviti uistinu brzinski - uz pomoć kupovnog fondana. Da, fondan nije neka sreća, mnogi ga ne vole i toliko je sladak da ga čak i najveći ovisnici o šećeru nekad ne mogu "probaviti" u prevelikim količinama… 

Sve što moraš napraviti je, dakle, kupiti bijelu fondan masu u gotovo svakoj trgovini i pravilno ga gužvanjem pretvoriti u duha. I začas imaš cupcakes s lebdećim duhovima spremnima za Halloween zabavu!

Cupcakes s lebdećim duhovima

Sastojci:

  • 1 kg bijele fondan mase
  • škrobno brašno (gustin) - za posipanje
  • 12 što manjih lizalica
  • tuba crnog jestivog gela za ukrašavanje
  • 12 čokoladnih cupcakesa

Postupak:

  1. Podlogu na kojoj ćeš valjati fondan pospi škrobnim brašnom da se fondan ne bi lijepio.
  2. Fondan masu razvaljaj na debljinu od 1,5 milimetar.
  3. Uz pomoć okruglog kalupa širine 10 cm od fondana oblikuj krugove.
  4. U svaki muffin ubodi jednu lizalicu, pa preko nje prebaci krug fondana. Rubovi će pasti prema dolje, pa ih samo popravi ako je potrebno.
  5. Na fondanu crnim jestivim gelom nacrtaj oči i usta, u kojem god obliku ti padne na pamet.

Za ove cupcakes možeš kao osnovu koristiti bilo koje čokoladne cupcakes za koje znaš da će ti uspjeti. Predlažemo ti neke od ovih:

 

Možda vas zanima... Duplo čokoladni cupcakes za najveće ljubitelje slastica Kolumne Možda vas zanima... Čokoladni cupcakes s punjenjem od vanilije i naranče Kolumne Možda vas zanima... Čokoladni cupcakes s kremom od kikirikija i karamel umakom Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 13:07 23. Listopad 2022.

    Njammm