Špajza 02. listopada 2018.

Mrkva može biti puno više - imamo 5 sjajnih ideja!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Temeljci, umaci i bistre povrtne juhe odavno su prestala biti jela u kojima mrkva dobiva rijetku priliku zaigrati jednu od glavnih uloga. Upakirali smo je u kolače, od nje napravili genijalan prilog i pretvorili je u guste specijalitete na žlicu. U nastavku donosimo pet sjajnih ideja za jela s najnarančastijim, slatkim plodom.

Iako juhama i umacima daje posebnu dimenziju okusa, mrkvu smo odlučili isprobati i u drugim kombinacijama i u potpunosti se oduševili.

Osim što će pomoću tek nekoliko kvalitetnih začina i pećnice postati prilog koji savršeno nadopunjuje baš svako mesno jelo, upakirati je možete i u gusta variva, ali i slastice. Pogledajte našu listu najfinijih jela s mrkvom.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Pečena mrkva dugo nam je bila misterij, a onda smo je isprobali. Bogatih aroma, ovaj se jednostavan plod pretvara u pravi specijalitet u manje od sat vremena. 

 

Možda vas zanima... Grilana mrkva - neodoljivo dobar prilog Špajza Možda vas zanima... Pečena mrkva, neobičan prilog i puno sjajnih okusa Recepti

 

Hladniji dani traže i dobro zagrijavanje, pa će tako gusta juha od mrkve i đumbira biti upravo idealna za vrijeme kišnih jesenskih dana ili kao priprema za hladnu zimu pred nama.

Uz đumbir, tu je i kombinacija mrkve i kikirikija naše blogerice Tihane s bloga Strawberry Soup, a jedna od najpoznatijih svjetskih kulinarskih majstorica, Mary Berry, pak je spojila mrkvu i naranču. Zvuči itekako zanimljivo!

 

Možda vas zanima... Juha od mrkve i đumbira koju morate probati Recepti Možda vas zanima... Kakav spoj: Juha od mrkve i kikirikija Kolumne Možda vas zanima... Iz kuhinje Mary Berry: Juha od mrkve i naranče Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za hrskanje uz dobru seriju ili film najradije biramo domaće grickalice poput pomfrita od mrkve. Zdrav je, priprema se u pećnici i odlično se slaže uz kečap i umake na bazi grčkog jogurta. Nama dovoljno!

 

Lažni pommes frittes Možda vas zanima... "Pomfrit" od mrkve ukusna je i zdrava grickalica Recepti

 

Za kraj, torta od mrkve odličan je način da ovu super zdravu namirnicu upakirate u nešto genijalno i slatko. Okusi biskvita od mrkve divno se slažu uz kreme na bazi krem sira, ali i jednostavne dodatke kao što je ganache od tamne čokolade.

 

Možda vas zanima... Mirisan kolač od mrkve i jabuke s cimetom Kolumne Možda vas zanima... Apsolutno oduševljenje: Torta od mrkve s kremom od sira Kolumne

Dobar tek!
 

 | Author: Ana Zelić foto: Ana Zelić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.