Špajza 19. listopada 2018.

Omiljeni krumpir u čak sedam novih uloga

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečen, pržen, kremast, hrskav... Potraga može završiti, pronašli smo sedam krumpirastih priloga koji će vas oduševiti!

Omiljeni prilog, hrskavo glavno jelo ili na salatu, krumpir obožavamo upravo zbog njegove svestranosti. Hrskav nam je najdraži, a ni kremastom ne možemo odoljeti. Zapravo, odabir omiljenog krumpirastog priloga toliko je težak da smo se na kraju odlučili za čak sedam genijalnih recepata.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Pečeni krumpir poprimit će sasvim novo ruho kada ga spojite s maslacem ili pak se bacite na slasno razbijanje. Isprobajte obje tehnike, neka vas zadive rezultatima, a zatim u potpunosti zaboravite na klasičnu pripremu pečenog krumpira.

 

Možda vas zanima... Pečeni mladi krumpir s maslacem Recepti Možda vas zanima... Pečeni krumpir na novi način - razbijanje nikad nije bilo slasnije Recepti

 

Osim pomfrita, pržiti volimo i švicarske popečke koji se idealno slažu uz gotovo svako jelo. Vole pohane šnicle jednako koliko i kremaste umake, a idealni su i sami, uz zdjelu sezonske salate.

 

Možda vas zanima... Rösti - švicarski popečci od krumpira koje obožavamo Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kremasti pire krumpir poprimit će sasvim novo ruho dodate li mu češnjak i vlasac. Dobra doza maslaca učinit će ga super kremastim, češnjak pojačati arome, a vlasac divno osvježiti nepce. Ako vam ovog sjajnog pire krumpira ostane i za idući dan, od njega možete pripremiti mini tortice iz pećnice. Dodajte mu sir, šunku ili slaninu, začinsko bilje i uživajte u divnim, kremastim zalogajima.

 

pire krumpir Možda vas zanima... Tajna kremastog pire krumpira Mary Berry Recepti Možda vas zanima... Pire krumpir iz pećnice - jer pirea uvijek napraviš previše! Recepti

 

Volite li krokete, oni od krumpira zasigurno su vam već poznati. Dodate li im parmezan, bit će još slasniji, a zatim ih možete poslužiti uz mesna i riblja jela, guste i kremaste umake ili ih tek umakati u umak na bazi grčkog jogurta ili rajčice. 

 

kroketi Možda vas zanima... Najhrskaviji kroketi od krumpira i parmezana Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Jeste li čuli za fondant krumpir? To su oni koji se najprije zaprže na štednjaku, a zatim se presele u pećnicu kako bi poprimili divne arome začinskog bilja, dobili koricu, a iznutra postali divno kremasti...

 

Možda vas zanima... Najpopularniji prilog: Fondant krumpiri Recepti

 

Složenac od krumpira uvijek je dobra ideja. Osim što može biti sjajno samostalno jelo, poslužiti ga možete i uz brze odreske s grila. Složenac će biti ona jedna kremasta komponenta koja na najljepši način upotpunjava tanjur i kojoj se uvijek najviše veselimo.

 

Možda vas zanima... Slasni složenac od krumpira i gljiva - brz i jednostavan! Recepti

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.