Omiljeni prilog, hrskavo glavno jelo ili na salatu, krumpir obožavamo upravo zbog njegove svestranosti. Hrskav nam je najdraži, a ni kremastom ne možemo odoljeti. Zapravo, odabir omiljenog krumpirastog priloga toliko je težak da smo se na kraju odlučili za čak sedam genijalnih recepata.
Pečeni krumpir poprimit će sasvim novo ruho kada ga spojite s maslacem ili pak se bacite na slasno razbijanje. Isprobajte obje tehnike, neka vas zadive rezultatima, a zatim u potpunosti zaboravite na klasičnu pripremu pečenog krumpira.
Osim pomfrita, pržiti volimo i švicarske popečke koji se idealno slažu uz gotovo svako jelo. Vole pohane šnicle jednako koliko i kremaste umake, a idealni su i sami, uz zdjelu sezonske salate.
Kremasti pire krumpir poprimit će sasvim novo ruho dodate li mu češnjak i vlasac. Dobra doza maslaca učinit će ga super kremastim, češnjak pojačati arome, a vlasac divno osvježiti nepce. Ako vam ovog sjajnog pire krumpira ostane i za idući dan, od njega možete pripremiti mini tortice iz pećnice. Dodajte mu sir, šunku ili slaninu, začinsko bilje i uživajte u divnim, kremastim zalogajima.
Volite li krokete, oni od krumpira zasigurno su vam već poznati. Dodate li im parmezan, bit će još slasniji, a zatim ih možete poslužiti uz mesna i riblja jela, guste i kremaste umake ili ih tek umakati u umak na bazi grčkog jogurta ili rajčice.
Jeste li čuli za fondant krumpir? To su oni koji se najprije zaprže na štednjaku, a zatim se presele u pećnicu kako bi poprimili divne arome začinskog bilja, dobili koricu, a iznutra postali divno kremasti...
Složenac od krumpira uvijek je dobra ideja. Osim što može biti sjajno samostalno jelo, poslužiti ga možete i uz brze odreske s grila. Složenac će biti ona jedna kremasta komponenta koja na najljepši način upotpunjava tanjur i kojoj se uvijek najviše veselimo.
Dobar tek!