'Običan' domaći kruh odavno smo svladali no kruh ili druge proizvode od sourdough tijesta, odnosno kiselog tijesta, odnosno tijesta s domaćim/divljim kvascem - još su nam uvijek prava muka. Koliko smo samo puta pokušali kod kuće uzgojiti domaći starter za kiselo tijesto, i morali ga baciti jer nije uspio…
No srećom, tu uskače slavni britanski pekar i slastičar, kulinarska TV zvijezda i autor brojnih kuharica, 57-godišnji šarmer Paul Hollywood. Paul, pekarev sin, i sam je uspješan u pekarstvu i slastičarstvu i njemu sourdough nije nikakav problem. Zato je odlučio na svom YouTube kanalu podijeliti s pratiteljima sve tajne sourdough tijesta u serijalu od 3 odlična videa, puna korisnih i dobrih savjeta.
U prvom videu Paul objašnjava kako napraviti starter, kako ga održavati, odnosno hraniti, kako ga 'oživjeti' i što s njime kad mislimo da se pokvario.
U drugom videu slavni pekar i slastičar tumači put od startera do zamjesa savršene štruce kruha, a ispod videa nalazi se i osnovni recept za bijeli sourdough kruh.
U trećem pa videu gledamo Paula kako oblikovati savršeni sourdough kruh, kako postiži da se najbolje digne i kako ga savršeno ispeći. Vjeruj, isplati se pogledati.
Nakon ova 3 odgledana videa, ostaje ti samo da se primiš posla jer treba sve to primijeniti u praksi. Javi nam svoje dojmove i sourdough uspjehe…