Špajza 05. siječnja 2024.

Paul Hollywood otkriva sve tajne sourdough tijesta

Paul Hollywood
Paul Hollywood majstor je pečenja sourdough kruha foto: Facebook @Paul Hollywood
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavni britanski pekar i slastičar Paul Hollywood na svom YouTube kanalu donosi doličan serijal od 3 videa u kojima objašnjava sve tajne dobrog sourdough tijesta te kako od njega bez muke napraviti najbolji kruh

'Običan' domaći kruh odavno smo svladali no kruh ili druge proizvode od sourdough tijesta, odnosno kiselog tijesta, odnosno tijesta s domaćim/divljim kvascem - još su nam uvijek prava muka. Koliko smo samo puta pokušali kod kuće uzgojiti domaći starter za kiselo tijesto, i morali ga baciti jer nije uspio…

 

kruh Možda vas zanima... Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh Špajza

 

No srećom, tu uskače slavni britanski pekar i slastičar, kulinarska TV zvijezda i autor brojnih kuharica, 57-godišnji šarmer Paul Hollywood. Paul, pekarev sin, i sam je uspješan u pekarstvu i slastičarstvu i njemu sourdough nije nikakav problem. Zato je odlučio na svom YouTube kanalu podijeliti s pratiteljima sve tajne sourdough tijesta u serijalu od 3 odlična videa, puna korisnih i dobrih savjeta.

U prvom videu Paul objašnjava kako napraviti starter, kako ga održavati, odnosno hraniti, kako ga 'oživjeti' i što s njime kad mislimo da se pokvario.

U drugom videu slavni pekar i slastičar tumači put od startera do zamjesa savršene štruce kruha, a ispod videa nalazi se i osnovni recept za bijeli sourdough kruh.

U trećem pa videu gledamo Paula kako oblikovati savršeni sourdough kruh, kako postiži da se najbolje digne i kako ga savršeno ispeći. Vjeruj, isplati se pogledati.

Nakon ova 3 odgledana videa, ostaje ti samo da se primiš posla jer treba sve to primijeniti u praksi. Javi nam svoje dojmove i sourdough uspjehe…

 

Baguette Možda vas zanima... Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda Recepti Čokoladni souffle Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni souffle slavnog Paula Hollywooda Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.