Špajza 29. listopada 2024.

Tajni sastojak za sočniju mesnu štrucu

mesna štruca
Mesna štruca - sočna i slasna
foto: Taste and Tell/Pinterest
Jedan sastojak čini mesnu štrucu sočnom i savršeno izbalansiranog okusa. Otkrij s nama koji i uživaj o ovom ukusnom i izdašnom jelu

Postoje deseci recepata za mesnu štrucu, a svi imaju isti cilj: postići nježnu, sočnu i mekanu teksturu. Čak i ako te potpuno ne zadovoljava recept koji koristiš za mesnu štrucu, postoji jednostavan dodatak koji ga može učiniti boljim.

mesna štruca, mesna rolada Možda vas zanima... ZA CIJELU OBITELJ Mesna štruca s umakom od senfa Recepti

Dodaj jabuku i nećeš požaliti

Mali trik koji podiže mesnu štrucu na višu razinu krije se u zdjeli s voćem – obična naribana jabuka. Ideja dolazi od korisnika Reddita, koji tvrdi kako je upravo jabuka ključ za najsočniju i najukusniju mesnu štrucu koju si ikada probao.

Naime, jedna naribana jabuka dodaje sočnost, blagu slatkoću i nježnost, a ne preuzima okus jela. Preporučena sorta je Fuji, ali možeš koristiti bilo koju jabuku koju voliš.

jabuke | Author: Maryam Sicard/Unsplash Jabuke foto: Maryam Sicard/Unsplash

Većina recepata za mesnu štrucu koristi oko pola kilograma mljevenog mesa, bilo da je riječ o govedini, piletini, puretini, svinjetini ili kombinaciji. Za ovaj omjer preporučuje se dodati jednu srednje veliku jabuku. Naribaj jabuku na najvećim rupama ribeža, s korom, ali pazi da izbjegneš koštice i jezgru.

Mesna štruca Možda vas zanima... Da bi mesna štruca uspjela bez greške, tu su naše male tajne Špajza

Zašto baš jabuka?

Nema potrebe cijediti ili termički obrađivati naribanu jabuku – samo je dodaj direktno u smjesu za mesnu štrucu i nastavi s receptom kao inače. Vrijeme pečenja ostat će isto, a tekstura i sočnost mesne štruce bit će primjetno poboljšane.

Što se tiče vrste jabuke, izbor nije presudan. Jabuka ovdje služi kako bi obogatila teksturu, dodala sočnost i blagu slatkoću, pa možeš koristiti bilo koju sortu koju imaš pri ruci.

mesna štruca | Author: Instagram @allthehealthythings Mljeveno meso i ostali sastojci za finu mesnu štrucu foto: Instagram @allthehealthythings

Jabuka ima poroznu, spužvastu strukturu koja je bogata aromatičnim sokom, slatka je i blago kisela. Upravo te karakteristike omogućuju da voće doda mekoću, sočnost i balansira snažan, mesni okus štruce.

Okus je nepromijenjen

Mnogi recepti za mesnu štrucu koriste sastojke poput kečapa, smeđeg šećera ili melase kako bi dodali slatkoću i ublažili okus mesa. Jabuka postiže isti efekt, ali na prirodniji i suptilniji način.

Okus jabuke neće dominirati jelom – samo ćeš osjetiti blagu slatkoću. Iako se možda vide komadići jabuke prilikom rezanja štruce, okus će ostati nenametljiv.

Mesna štruca Možda vas zanima... Pureća mesna štruca povoljna je, izdašna i ukusna Recepti Možda vas zanima... Pripremi sočnu mesnu štrucu u lisnatom tijestu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.