Špajza 05. prosinca 2025.

Tartar umak: pripremi ga uz omiljeni riblji zalogaj

Umak
5 MIN
0 MIN
6
JEDNOSTAVNO
tartar umak
Bijela riba u pivskom tijestu i tartar umak
foto: The Modern Proper/Pinterest
Petkom obično jedemo ribu, a uz prženu ribu najbolja pratnja je - tartar umak. Donosimo odličan recept!

Tartar umak možemo stavljati u sendviče, a sjajno ide uz pržene srdele, lignje, pohani oslić ili oslić u pivskom tijestu.  Također, tartar umak odlično paše i uz pohanu piletinu, prženi luk, pržene krumpiriće, razne popečke (od povrća, tune)...

A možeš ga i jednostavno namazati na kruh. Ma niz je načina kako u njemu možemo uživati - sve dok imamo savršen recept kao što je ovaj naš recept za tartar umak.

Tartar umak Možda vas zanima... Najbolji umaci svijeta: 1. Tartar umak Špajza

Jednostavan umak od poznatih namirnica

Moramo priznati, sve uz što smo predložili da jedeš tartar je pohano ili prženo, ali nekad si smijemo priuštiti ta mala, slasna zadovoljstva! I zato napravi svoj domaći tartar umak i uživaj u njemu nekoliko dana! Sve namirnice lako su dostupne, a postupak  je vrlo jednostavan!

Osnovni sastojci su majoneza, kiseli krastavci, češnjak... ali okus možeš oplemeniti uz dodatak ukiseljenih kapara, senfa... Recept za tartar umak je u nastavku!

tartar umak | Author: Cooking with Cocktail Rings Recipes & Photography/Pinterest Sastojci za tartar umak foto: Cooking with Cocktail Rings Recipes & Photography/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći tartar umak
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Majoneza 200 ml
  • Kiseli krastavci 6 kom
  • Kapare - ukiseljene 1 žlica
  • Češnjak 1 žličica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Listići svježeg peršina 1 žlica
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Senf 1 žličica
Postupak
  1. U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćeš kasnije i poslužiti tartar umak) pomiješati sastojke.


  2. Posoliti i popapriti po želji, te ako voliš malo kiselkastiji okus, dodaj žličicu tekućine od kiselih krastavaca.


  3. Posluži uz svoje omiljeno jelo koje inače jedeš s tartarom i to je to!


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

158 kcal

7 %

MASTI

15,50 g

21 %

KOLESTEROL

0,08 g

0 %

UH

2,80 g

1 %

PROTEINI

0,40 g

0 %

Ovako pripremljen, tartar umak može stajati u hladnjaku nekoliko dana. Također, osim nasitno nasjeckanih listića svježeg peršina u tartar umak možeš staviti i nasjeckani vlasac i/ili kopar. I ljutika je odličan dodatak tartar umaku, a majonezu možeš malo razblažiti pokojom žlicom grčkog jogurta.

Posluži tartar umak uz ova hrskava jela:

Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Oslić u pivskom tijestu - riblje jelo koje nikad ne dosadi Recepti tuna, burger, popečci Možda vas zanima... Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger Recepti pomfrit od mrkve Možda vas zanima... "Pomfrit" od mrkve ukusna je i zdrava grickalica Recepti Možda vas zanima... Pržene lignje s mirisnim krumpirićima Recepti Možda vas zanima... Pohane lignje na neki sasvim drugačiji način Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.