Razvedrite jutro finim prženim jajima na oko na hrskavom tostu, poširanim jajem s kremastim žumanjkom ili pak nečim posve novim kao što su Benedikt jaja...
Činjenica jest da je gastronomski svijet naprosto poludio za avokadom na tostu. Začinite ga na svoj način pa mu dodajte jaja i losos, a zatim navalite na divan spoj kremastog, zdravog i osvježavajućeg.
Losos s jajima i avokadom na tostu
Špinat je u sezoni, a slanutak može i iz konzerve. Spoju dodajte kobasicu, a zatim uživajte u neodoljivim mirisima i okusima domaće frittate.
Neodoljiva frittata sa špinatom i slanutkom
Najpoznatije jelo od jaja zasigurno je omlet. Slijedite upute neponovljivog Jamieja Olivera pa usavršite pripremu tog, naizgled tako jednostavnog doručka.
Jednostavnost u najboljem obliku: Omlet sa sirom
Stari kruh iskoristite na najbolji mogući način tako da ga napunite smjesom od jaja i povrća. Zapecite u pećnici kako bi kruh bio što hrskaviji, a za ljepši izgled pospite svježe sjeckanim peršinom.
Punjene lađice od kruha kriju tajnu najfinijeg doručka
Za otmjene okuse, okrenite se jajima Benedikt. Ova se jaja poširaju, a zatim poslužuju uz kremasti holandez umak koji se priprema od žumanjaka, maslaca i limuna. Za doručak dostojan kralja, doručkujte Benedikt jaja!
Kraljevski doručak: Benedikt jaja
Vražja jaja ili jaja punjena kremastom smjesom po želji bit će idealni zalogaji za jutarnja druženja s prijateljima. Začinite ih dodacima poput inćuna, slanine i svježim začinskim biljem. Odličan dodatak bit će i hrskavi baguette i koja feta finog sira.
Iskoristite kuhana jaja na jedan posve nov način
Hrskavi sendvič s kremastim bešamel umakom i prženim jajem zvuči kao sjajan početak dana. Upustite se u francusku pustolovinu pa otkrijte što se krije iza naziva croque madame.
Zašto francuski croque madame pobjeđuje svaki drugi sendvič
Dobar tek!