Špajza 14. ožujka 2017.

Top recepti za doručak s jajima

jaja
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pržena, poširana, na kajganu ili jednostavno kuhana. Pronađite svoj omiljeni način pripreme pa uživajte u najslasnijem prvom obroku u danu

Razvedrite jutro finim prženim jajima na oko na hrskavom tostu, poširanim jajem s kremastim žumanjkom ili pak nečim posve novim kao što su Benedikt jaja...
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Činjenica jest da je gastronomski svijet naprosto poludio za avokadom na tostu. Začinite ga na svoj način pa mu dodajte jaja i losos, a zatim navalite na divan spoj kremastog, zdravog i osvježavajućeg.

Losos s jajima i avokadom na tostu

Špinat je u sezoni, a slanutak može i iz konzerve. Spoju dodajte kobasicu, a zatim uživajte u neodoljivim mirisima i okusima domaće frittate.

Neodoljiva frittata sa špinatom i slanutkom

Najpoznatije jelo od jaja zasigurno je omlet. Slijedite upute neponovljivog Jamieja Olivera pa usavršite pripremu tog, naizgled tako jednostavnog doručka.

Jednostavnost u najboljem obliku: Omlet sa sirom

Stari kruh iskoristite na najbolji mogući način tako da ga napunite smjesom od jaja i povrća. Zapecite u pećnici kako bi kruh bio što hrskaviji, a za ljepši izgled pospite svježe sjeckanim peršinom.

Punjene lađice od kruha kriju tajnu najfinijeg doručka

punjeni kruh | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za otmjene okuse, okrenite se jajima Benedikt. Ova se jaja poširaju, a zatim poslužuju uz kremasti holandez umak koji se priprema od žumanjaka, maslaca i limuna. Za doručak dostojan kralja, doručkujte Benedikt jaja!

Kraljevski doručak: Benedikt jaja

Vražja jaja ili jaja punjena kremastom smjesom po želji bit će idealni zalogaji za jutarnja druženja s prijateljima. Začinite ih dodacima poput inćuna, slanine i svježim začinskim biljem. Odličan dodatak bit će i hrskavi baguette i koja feta finog sira.

Iskoristite kuhana jaja na jedan posve nov način

Hrskavi sendvič s kremastim bešamel  umakom i prženim jajem zvuči kao sjajan početak dana. Upustite se u francusku pustolovinu pa otkrijte što se krije iza naziva croque madame.

Zašto francuski croque madame pobjeđuje svaki drugi sendvič
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.