Blondies su savršena slastica – jednostavna, brza i prilagodljiva svim ukusima.
Večeras ti donosimo recept za blondies s kokosom i komadićima čokolade. Pripremit ćeš smjesu za 10-ak minuta, a onda ti samo preostaje gledati kako se peku i uživati u mirisima koji se šire kuhinjom.
Možeš ih čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do 5 dana ili ih staviti u zamrzivač i izvaditi večer prije posluživanja.
Blondies - odličan recept
foto: Alex Bayev/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Blondies s kokosom i komadićima čokolade
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Oštro brašno
250
g
Prašak za pecivo
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Maslac
220
g
Smeđi šećer
250
g
Jaje
1
kom
Žumanjak
1
kom
Ekstrakt vanilije
1
žlica
Kokosovo brašno
80
g
Tamna čokolada
80
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu obloži papirom za pečenje.
U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
U drugoj posudi pomiješaj rastopljeni maslac sa smeđim šećerom. Izmiksaj pa dodaj jaja i ekstrakt vanilije.
Pomiješaj pripremljenu smjesu od maslacem i suhe sastojke pa ih sjedini uz pomoć špatule ili drvene žlice.
Na kraju ubaci kokos i nasjeckanu čokoladu.
Tijesto prelij u pripremljeni kalup i peci otprilike 35 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. Pričekaj da se ohlade prije rezanja!
Blondies ili brownies, sasvim je svejedno - i jedni i drugi su nam odlični!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.