Božićna Pavlova napravljena je u obliku vijenca, a prekrasnim izgledom i dekoracijom uljepšat će svaki blagdanski stol!
Pavlova je voćni beze desert, hrskavog vanjskog sloja, i mekane unutrašnjosti. Obložena je tučenim slatkim vrhnjem i voćem. Uobičajeno se smatra ljetnom slasticom, ali napravljena u obliku vijenca čini prekrasnu i ukusnu božićnu slasticu.
Zapravo, božićna Pavlova postaje najpopularnija vrsta Pavlove! Nije ni čudo - samo jedan pogled na ovu neodoljivu slasticu dovoljan je da se rastope i najtvrđa srca!
Ime Pavlova slastica je dobila po poznatoj ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Smatra se da su Novozelanđani počeli praviti ovaj kolač nakon njenog obilaska tog dijela svijeta tijekom 1920-ih.
Kad se Pavlova ispekla i potpuno ohladila, slijedi zabavni dio– dekoriranja i ukrašavanja prema tvojim željama i ukusu!Bobicama i kriškama voća ukrasi vrh vijenca. Borovnice, maline i jagode su odličan izbor, ali možeš koristiti i kriške banana, manga ili kivija.
Pavlovu možeš ukrasiti i sirupima u boji, laticama ruže ili nasjeckanim orašastim plodovima.
Može li se božićna Pavlova pripremiti unaprijed?
Ako si u potrazi za ukusnim svečanim receptom koji možeš pripremiti unaprijed, Pavlova je savršen izbor! Božićnu Pavlovu možeš napraviti i do mjesec dana unaprijed! Samo zamotaj beze koru u prozirnu foliju i ostavi je na hladnom i suhom mjestu. Neposredno prije posluživanja Pavlovu premaži tučenim slatkim vrhnjem i voćem.
Božićna Pavlova
foto: The Happy Foodie/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Božićna Pavlova
31 MIN
pripreme
80 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Bjelanjak
6
kom
Šećer
350
g
Vinski ocat
1
žlica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žlica
Slatko vrhnje
600
ml
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Voće po izboru
700
g
Listići mente
Šećer u prahu
Postupak
Zagrij pećnicu na 160˚C.
Lim za pečenje obloži papirom za pečenje i na papir nacrtaj krug od 30 cm i unutar njega krug od 15 cm.
Bjelanjke stavi u veliku posudu i miksaj dok ne postanu čvrsti. Postupno dodaj šećer dok se bjelanjci miksaju na najvećoj brzini. Smjesa treba biti čvrsta i sjajna.
U šalici izmiješaj brašno s octom te smjesu dodaj bjelanjcima.
Pažljivo žlicom stavljaj beze smjesu na prsten nacrtan na papiru za pečenje.
Smjesu pažljivo poravnaj kako bi se kasnije na nju mogli staviti šlag i voće. Imaj na umu da će se beze u pećnici širiti u svim smjerovima.
Stavi beze u pećnicu i odmah smanji temperaturu na 140 stupnjeva.
Peci 60-75 minuta.
Pavlovu možeš ostaviti u ugašenoj pećnici preko noći da se osuši ili najmanje jedan sat da odmori.
Izmiksaj slatko vrhnje i ekstrakt vanilije sve do željene teksture.
Žlicom premaži beze koru tučenim slatkim vrhnjem, a zatim posloži voće.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.