gastro postao
Mirisna juha ugrijat će prohladne jesenske dane...
Kruške i tikve volimo pripremati cijelu jesen, ali ih do sada nismo spojili u jedan recept. Ova kremasta juha je savršena kombinacija aromatične tikve i osvježavajućih krušaka, a začini će dodatno istaknuti okus.
Sastojci:
- 1 muškatna tikva
- 3 žlice maslaca
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice suhog đumbira
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 1 žličica soli
- 1 l temeljca po izboru
- 2 zrele kruške
- 100 g milerama
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih.
- Muškatnu tikvu nareži na polovice i zatim ukloni sjemenke iz sredine. Tikvu stavi na lim za pečenje i peci dok ne bude potpuno meka, oko 45 minuta. Pomoću žlice izvadi meso tikve iz kore.
- U loncu zagrij maslac te dodaj nasjeckani luk, češnjak i đumbir te muškatni oraščić. Kada luk postane staklast podlij ga temeljcem te dodaj pečenu tikvu i kruške nasjeckane na kockice. Kuhaj dok kruške ne postanu mekane, oko 30 minuta.
- Juhu usitni štapnim mikserom. Kada je kremasta i bez grudica, umiješaj mileram te dodaj soli po želji. Juhu posluži toplu s pečenim kockicama kruha.
Isprobaj i ove jesenske recepte: