Recepti 11. veljače 2021.

Hrskavi slanutak idealna je zamjena za kupovne grickalice

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iznenadi obitelj zanimljivim i jednostavnim snackom.

Naravno, možeš iskoristiti mnoštvo suhih i svježih začina – ovisno o svojim preferencijama. Uz ovaj se hrskavi slanutak nećeš ni sjetiti čipsa, smokija ili kokica, uštedjet ćeš novac i pripremiti grickalicu po svom ukusu. U receptu smo naveli čili i crvenu papriku, ali ti možeš eksperimentirati i s drugim začinima, poput sušenog bosiljka, timijana, origana...

Imaj na umu da, osim kao grickalica, može poslužiti i kao dodatak krem juhama i salatama. Dobar tek! 

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom Recepti

 

Sastojci:

  • Konzerva slanutka od 400 g
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice čilija u prahu
  • ½ žličice crvene paprike

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom.
  3. Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio.
  4. Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli. 
  5. Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra.
  6. Pospi ga začinima i promiješaj. 

 

Možda vas zanima... Prilog ili vege specijalitet: Slanutak s feta sirom Recepti

 

Serviraj odmah i uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.