Iznenadite društvo zanimljivim i jednostavnim snackom.
Naravno, možete iskoristiti mnoštvo suhih i svježih začina – ovisno o vašim preferencijama. Nećete se ni sjetiti kokica uz ovaj hrskavi slanutak, a odlično pristaje i uz mnoge salate i krem juhe.
Sastojci:
- Konzerva slanutka od 400 g
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ žličice soli
- ½ žličice čilija u prahu
- ½ žličice crvene paprike
Thinkstock
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Dobro procijedite slanutak, a zatim ga isperite vodom.
- Obrišite ga papirnatim ubrusima i ostavite ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio.
- Rasporedite slanutak po papiru za pečenje, prelijte ga maslinovim uljem i posolite.
- Pecite ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresite lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra.
- Pospite ga začinima i promiješajte.
Servirajte odmah i uživajte!