gastro postao
Predlažemo ti da pripremiš ovaj zanimljiv i jednostavan snack, jer hrskavi slanutak jako je ukusan, ali je i jedna od najzdravijih grickalica
Naravno, kada pripremaš hrskavi slanutak, možeš iskoristiti mnoštvo suhih i svježih začina – ovisno o svojim preferencijama. Uz ovaj se hrskavi slanutak nećeš ni sjetiti čipsa, smokija ili kokica, uštedjet ćeš novac i pripremiti grickalicu po svom ukusu.
Začini hrskavi slanutak prema vlastitom ukusu
U receptu smo naveli čili i crvenu papriku, ali ti možeš eksperimentirati i s drugim začinima, poput sušenog bosiljka, timijana, origana...
Imaj na umu da, osim kao grickalica, hrskavi slanutak može poslužiti i kao dodatak krem juhama i salatama.
Hrskavi slanutak
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka (400 g)
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ žličice soli
- ½ žličice čilija u prahu
- ½ žličice crvene paprike
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom.
- Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio.
- Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli.
- Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra.
- Pospi ga začinima i promiješaj.
- Posluži odmah!