Recepti 3583 prikaza 13. kolovoza 2019.

Slanutak iz pećnice: Hrskava i začinjena grickalica

Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Iznenadite društvo zanimljivim i jednostavnim snackom.

Naravno,  možete iskoristiti mnoštvo suhih i svježih začina – ovisno o vašim preferencijama.  Nećete se ni sjetiti kokica uz ovaj hrskavi slanutak, a odlično pristaje i uz mnoge salate i krem juhe. 

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom Recepti

 

Sastojci:

  • Konzerva slanutka od 400 g
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice čilija u prahu
  • ½ žličice crvene paprike

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Dobro procijedite slanutak, a zatim ga isperite vodom.
  3. Obrišite ga papirnatim ubrusima i ostavite ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio.
  4. Rasporedite slanutak po papiru za pečenje, prelijte ga maslinovim uljem i posolite. 
  5. Pecite ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresite lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra.
  6. Pospite ga začinima i promiješajte. 

 

Možda vas zanima... Prilog ili vege specijalitet: Slanutak s feta sirom Recepti

 

Servirajte odmah i uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.