Recepti 14. travnja 2020.

Slanutak iz pećnice: Hrskava i začinjena grickalica

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iznenadi obitelj zanimljivim i jednostavnim snackom.

Naravno, možeš iskoristiti mnoštvo suhih i svježih začina – ovisno o svojim preferencijama. Nećeš se ni sjetiti kokica uz ovaj hrskavi slanutak, a odlično pristaje i uz mnoge salate i krem juhe. 

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom Recepti

 

Sastojci:

  • Konzerva slanutka od 400 g
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice čilija u prahu
  • ½ žličice crvene paprike

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom.
  3. Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio.
  4. Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli. 
  5. Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra.
  6. Pospi ga začinima i promiješaj. 

 

Možda vas zanima... Prilog ili vege specijalitet: Slanutak s feta sirom Recepti

 

Serviraj odmah i uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.