Recepti Tjestenina 24. lipnja 2024.

Morski ručak Jamieja Olivera gotov za 15 minuta

Tjestenina
5 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
Špageti s pestom i riba kuhana na pari
Špageti s pestom i riba kuhana na pari
foto: Press
Pikantan i brz talijanski specijalitet prema uputstvima slavnog chefa Jamieja Olivera oduševit će sve ljubitelje ribe i morskih plodova

Slavni Jamie Oliver majstor je brzih i finih jela, punih okusa. Takvo je i ovo brzo ljetno jelo, puno zdravih sastojaka i - potpuno morsko. Njegovi morski špageti s bijelom ribom, jakobovim kapicama, mahunama, brokulom i pestom savršeno je za ove vruće ljetne dane kada nam se ne da puno kuhati.

Naravno, ako ti nisu dostupne jakobove kapice, slobodno ih izostavi, a i druge sastojke koji čine ovaj recept možeš lako prilagoditi ukusu i sklonostima onih koji će u ovome jelu za ručak ili večeru uživati za tvojim stolom.

Ne gasi ekran dok kuham

Morski špageti by Jamie Oliver
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Bijela riba 400 g
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Limun 1 kom
  • Chili pahuljice 0,50 žličica
  • Jakobove kapice 200 g
  • Špageti 320 g
  • Mahune 200 g
  • Brokula 200 g
  • Bademi 75 g
  • Svježi bosiljak 1 svežanj
  • Češnjak 1 režanj
  • Limun 1 kom
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Parmezan 50 g
Postupak
  1. Jakobove kapice s jedne strane duboko zareži nožem. U wok ili veliki lonac ulij 2,5 cm kipuće vode. Preostalu vodu ulij u drugi lonac, u nju kad zakipi stavi špagete i prstohvat soli pa špagete skuhaj prema uputama na pakiranju.


  2. Blanširane o oguljeen bademe stavi u multipraktik, dodaj većinu listova bosiljka i protisnuti češnjak. Dodaj ekstradjevičansko maslinovo ulje, parmezan i sok od ½ limuna, sve dobro izmiksajte, prema ukusu posoli i popapri pa provjeri i uravnoteži okuse – pesto bi trebao biti čista i osvježavajuća okusa.


    Pesto genovese



  3. Oprane mlade zelene mahune položi jednu do druge, odreži im vrškove, dodaj ih tjestenini u loncu.


  4. Jedno sito položi na wok, u njega stavi očišćenu brokulu pa je poklopi drugim sitom.

    Riblje filete i školjke natrljaj s malo soli i papra i položi u drugo sito. Nakapaj ih 1 žlicom maslinovog ulja, pospi naribanom limunovom koricom i prelij limunovim sokom, dodaj još i nasjeckani crveni čili pa sito poklopi i na pari skuhaj sve sastojke.


  5. Ocijedi tjesteninu i mahune, sačuvaj šalicu vode u kojoj su se kuhali pa ih vrati u lonac.

    Tjestenini i mahunama dodaj pesto iz multipraktika, sve promiješaj i po potrebi razrijedi s malo sačuvane vode od kuhanja tjestenine tako da tjestenina bude svilenkasta.


  6. Dodaj limunovog soka prema ukusu pa sve prebaci u zdjelu i dodaj brokulu. Posipaj preostalim listovima bosiljka i posluži s ribom kuhanom na pari.


Isprobaj i ove divne recepte čiji je autor Jamie Oliver...

jamie oliver, tjestenina Možda vas zanima... Tjestenina s gomilom povrća - recept by Jamie Oliver Recepti jamie oliver, piletina Možda vas zanima... Najsočnija piletina po receptu Jamieja Olivera Recepti brownies s trešnjama Možda vas zanima... KOLAČ IZ SNOVA Brownies s trešnjama Jamieja Olivera Recepti jamie oliver, sendvič Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolji recept za sočan i hrskav sendvič s kobasicom! Recepti Lagana panna cotta s jogurtom Možda vas zanima... Lagana panna cotta s grčkim jogurtom by Jamie Oliver Recepti zobena kaša Možda vas zanima... Zobena kaša s bananama - recept Jamieja Olivera Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Iva Jugović
    vanillaiva@gmail.com 14:33 08. Travanj 2016.

    Ovu vrstu mladih brokula ja kod nas nisam vidjela za kupiti, ima samo obična, glavica, a on koristi neke mlade izdanke, zvane baby broccoli