Špajza 19. kolovoza 2025.

Paul Hollywood otkrio trik za provjeru jesu li muffini pečeni

paul hollywood, muffini
Paul Hollywood pravi je stručnjak za muffine
foto: Aneta Voborilova/Unsplash; PA/PIXSELL
Slavni pekar i slastičar Paul Hollywood ima najbolji trik kako provjeriti jesu li muffini pečeni, donosimo ga u nastavku

Postoji li poznatiji pekar i slastičar koji se bori protiv gumenastih, nedovoljno pečenih kolača od Paula Hollywooda? Zvijezda popularnog showa "Dobar, bolji, najbolji.....britanski slastičar" i autor brojnih kuharica te zvijezda kulinarskih TV emisija, dobro zna kada je kolač savršen. A njegov trik za provjeru jesu li muffini ili cupcakes dovoljno pečeni je – nevjerojatno jednostavan.

Paul Hollywood Možda vas zanima... Slavni Paul Hollywood zna sve tajne sourdough tijesta Recepti

Prsti su najbolji alat za provjeru

Na TikToku je otkrio svoj trik za koji ti ne treba čačkalica, ni termometar, već samo – prsti. Dovoljno je lagano dotaknuti vrh muffina. Ako se korica vrati natrag i osjetite laganu čvrstoću, kolači su gotovi. Ako ostane udubljenje ili su muffini na osjet još premekani, još ih ostavi u pećnici.

“Kada ih dotakneš, trebaju biti lagano hrskavi, čvrsti i vratiti se natrag. Ako ostane otisak prsta – nisu dovoljno pečeni”, objašnjava Hollywood dok pokazuje na pladnju prekrasnih muffina s borovnicama.

muffini | Author: Oriol Portell/Unsplash Muffini - savršeno pečeni trebali bi imati jnutarnju temperaturu od oko 96 stupnjeva foto: Oriol Portell/Unsplash

Zlatno pravilo – boja i čačkalica

Drugi pokazatelj je boja. Hollywood kaže da tražite onu zlatno smeđu nijansu po cijeloj površini. No pripazi: ako pečeš muffine na previsokoj temperaturi, izvana mogu izgledati gotovi, a iznutra ostati sirovi.

U tom slučaju ipak posegni za starim trikom s čačkalicom – zabodi ju u sredinu muffina. Ako izađe čista ili sa suhim mrvicama, spremni su. Ako je na čačkalici ostalo mokrog tijesta, muffini se trebaju peći još nekoliko minuta.

Za one koji žele biti posebno precizni, Paul otkriva i profesionalni način provjere: unutarnja temperatura gotovog muffina trebala bi biti oko 96 °C.

Imamo još super savjeta i recepata slavnog Paula Hollywooda:

Čokoladni souffle Možda vas zanima... Na Dan čokoladnog soufflea donosimo odličan recept Paula Hollywooda Recepti palačinke, paul hollywood Možda vas zanima... Recept Paula Hollywooda za najbolje palačinke ikad! Recepti paul hollywood, kruh Možda vas zanima... Savjeti Paula Hollywooda kako da kruh ostane svjež Špajza kruh Možda vas zanima... Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh Špajza Baguette Možda vas zanima... Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda Recepti Možda vas zanima... Paul Hollywood vodi kroz pripremu lisnatog tijesta Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.