Špajza 19. svibnja 2019.

Torte od palačinki - potpuni užitak u slanim i slatkim slojevima

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremili smo vam desetak recepata za slatke i slane palačinke koje naprosto morate isprobati.

Pripremaju se brže od klasične torte, a nešto su posebnije od običnih palačinki. Sve što trebate znati o ovom specijalitetu jest da je neopisivo jednostavan, dopušta vam igru sa sastojcima u slojevima, a oduševljava i izgledom. Upoznajte deset ljepotica koje ćete poželjeti isprobati već danas.

 

Možda vas zanima... Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad! Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Bit će idealan i efektan ručak i večera, ali i drugačiji, kreativan način da iznenadite goste povodom kakvog slavlja. Slane torte birajte za duža druženja, u kombinaciju ubacite sezonske namirnice pa ih povežite dobrim umakom.

 

Možda vas zanima... Slana torta od palačinki s blitvom Špajza

 

Sjajna ideja koja uvijek pali bit će bešamel umak kojem zatim možete dodati lisnato zeleno povrće dok slojeve možete spojiti čitavim nizom sireva. Za jednostavnije kombinacije birajte sireve poput tilzita, goude i mozzarelle dok će za otmjenije slojeve nešto bolji izbor biti gorgonzola, pa čak i brie. Na kraju, dobit ćete slojeve čistog užitka nalik lazanjama, no s puno kraćim rokom pripreme.

 

Možda vas zanima... Lažne lazanje od palačinki, sira, šunke i špinata Recepti Možda vas zanima... Zapečena torta od palačinki s blitvom i sirom Recepti

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Osim pečenih slanih torti, pripremiti možete i sirove. Između slojeva palačinki posložite omiljene nareske ili tunu i sireve, dodajte umake poput kečapa ili majoneze, kiselog vrhnja ili aromatiziranog grčkog jogurta, svježe povrće poput tanko rezanih ploški rajčice, maslina te još malo svježeg začinskog bilja i brzinska poslastica je spremna. Prije posluživanja, ovakvu vrstu torti dobro ohladite.

 

Možda vas zanima... Povrtna torta od palačinki - sezonsko povrće u novom ruhu Recepti

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Kada su u pitanju slastice, granica gotovo da i nema. Kreme od sira, one jednostavnije od pudinga, čokoladne ili voćne ili pak kuhane kreme na bazi jaja odlično će se snaći između slojeva aromatičnih palačinki. 

 

Možda vas zanima... Sezonska poslastica: Torta od palačinki s jagodama Kolumne Možda vas zanima... Torta od palačinki s kremom od vanilije i kokosa Recepti Možda vas zanima... Slasna torta od palačinki s čokoladom i voćem Recepti Možda vas zanima... Snickers torta od palačinki - imamo savršen spoj! Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

U smjesu za palačinke dodajte vaniliju, limunovu koricu ili cimet, a na kraju tortu ukrasite čokoladom ili sezonskim voćem. Posebno efektno izgledat će jagode i maline upravo zbog divnih, svježih boja.

 

Možda vas zanima... Torta od palačinki s kremom od vanilije i čokoladom Kolumne Možda vas zanima... Palačinke od maka s curdom od limuna i limete Kolumne

 

Najbolja stvar, slatke torte možete pripremati i u zdravijoj varijanti. Umjesto bijelog, upotrijebite integralno ili pirovo brašno, a umjesto jaja odlična ideja bit će banane. Svakako dodajte i šaku omiljenih oraščića.

 

Možda vas zanima... Proteinska torta od palačinki - biste li ikad rekli da je ovo zdrava slastica? Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Nina Mrvica foto: Nina Mrvica

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.