Recepti Tjestenina 20. studenoga 2025.

Brza tjestenina s vrganjima i kobasicama popravlja dan

Tjestenina
5 MIN
18 MIN
4
JEDNOSTAVNO
tjestenina s vrganjima i kobasicama
Tjestenina s vrganjima i kobasicama
foto: The New Baguette/Pinterest
Nakon posla mnogima se ne da kuhati, no ovo jelo, brza tjestenina s vrganjima i kobasicama, koje se priprema samo 20-ak minuta, bit će njihov motiv za pripremu odličnog slasnog obroka koji grije i tješi

U ovo prohladno vrijeme najbolje prijaju slasna jela puna okusa, baš kao što je ova tjestenina s vrganjima i kobasicama koja grije i tijelo i dušu. ma savršeni comfort food!

Za pripremu je potrebno samo 20-ak minuta pa ga nije problem napraviti niti nakon dolaska kući s posla. A odlično je rješenje i kad ti dolaze nenadani gosti jer je jelo brzo gotovo, a toliko je bogato okusima da djeluje kao da se puno dulje radilo na njemu.

Možda vas zanima... 7 jednostavnih trikova kako poboljšati umak za špagete Špajza

Slasne arome vrganja i kobasica

Vrganji se ne moraju puno predstavljati – te aromatične šumske gljive odlične su i svježe i zamrznute, ali i sušene kakve koristimo u ovom jelu. Meso iz kobasice posebno je aromatično jer stoji začinjeno dulje vrijeme.

Posebnost bucatina, koji se koriste u ovome jelu (Naravno, ako ih ne možeš nabaviti koristi 'obične' špagete, a možeš i rezance) odnosno "šupljih špageta" je u tome što na sebe primaju više umaka, no ako ti nisu dostupni slobodno umjesto njih upotrijebi špagete ili široke rezance. A ako si majstor domaće tjestenine, još bolje, tvoje jelo bit će još ukusnije.

Recept za tjesteninu s vrganjima i kobasicama je u nastavku...

Vrganji u šumi | Author: Karl-Josef Hildenbrand/DPA Vrganji foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s vrganjima i kobasicama
5 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sušeni vrganji 20 g
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Kobasica 3 kom
  • Tjestenina 400 g
  • Češnjak 4 režanj
  • Chili pahuljice 1 žličica
  • Bijelo vino 125 ml
  • Vrhnje za kuhanje 150 ml
  • Muškatni oraščić 1 prstohvat
  • Listići svježeg peršina 0,25 šalica
  • Parmezan 30 g
Postupak
  1. Sušene vrganje stavi u 600 ml vrele vode i kuhaj na laganoj vatri 10-15 minuta dok ne nastane intenzivan temeljac.


  2. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Meso kobasica izvadi iz ovojnice i prži 5-8 minuta. Veće komade mesa razdvoji kuhačom dok lagano ne posmeđi. Mesu dodaj chili pahuljice i češnjak te prži minute prije dodavanja vina.


  3. Nakon što dodaš vino, pirjaj 5 minuta, dok se vino ne reducira. Dodaj rehidrirane gljive i temeljac (oko 350 ml). Dodaj soli, papra, pusti da zavrije.


  4. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.


  5. Tjesteninu hvataljkama direktno iz lonca u kojem se kuhala prebaci u tavu s umakom, dodaj vode od kuhanja tjestenine prema potrebi. Neka se sve zajedno krčka oko 3 minute.


  6. Dodaj vrhnje, naribani muškatni oraščić i peršin. Dobro promiješaj i posluži s parmezanom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

848 kcal

42 %

MASTI

43,00 g

59 %

KOLESTEROL

0,09 g

0 %

UH

77,00 g

28 %

PROTEINI

29,50 g

59 %

Isprobaj i ova super jela s vrganjima:

Možda vas zanima... Slana pita s vrganjima – obrok s profinjenim mirisom šume Recepti botanist, vrganji Možda vas zanima... Odlični recepti s vrganjima iz restorana Botanist Recepti Galette s gljivama Možda vas zanima... Galette s gljivama - savršena za zimski brunch Recepti Pureća rolada Možda vas zanima... Pureća prsa nadjeni kaduljom i vrganjima Recepti Možda vas zanima... Pljukanci s vrganjima i pancetom oduševit će tvoje nepce! Špajza

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.