Recepti 6440 prikaza 27. svibnja 2019.

Brzi ručak: Riža s piletinom i sezonskim povrćem

Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Treba vam zdrav i hranjiv obrok za gablec, a ne da vam se dugo kuhati? Riža s povrćem i piletinom kompletan je obrok, a gotov u tren oka.

Jednostavna i brza, s dobrom dozom mesa i povrća, ova kombinacija bit će idealna za pripremu za vrijeme užurbanih radnih dana. Koristi sastojke koje baš svi vole pa će tako biti odličan za baš sve uzraste.

 

Možda vas zanima... Kako skuhati najfiniji rižoto? Imamo tri važna savjeta! Špajza

 

Jelu dodajte zdjelu sezonske salate i spremni ste za uživanje u sjajnom ručku.

 

Možda vas zanima... Rižoto sa šparogama s tri vrste riže - ovo morate isprobati! Kolumne

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Potrebno vam je:

  • 2 režanj češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 400 g riže
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 500 g piletine u komadima
  • 100 g graška
  • 25 g parmezana
  • 1,5 l temeljca
  • 70 g maslaca

Postupak pripreme: 

  1. Ugrijte ulje u dubokoj tavi pa dodajte češnjak, luk i mrkvu. Pržite dok povrće ne omekša.
  2. Narežite i dodajte piletinu pa pržite dok ne dobije boju.
  3. Dodajte rižu i pržite minutu pa ulijte dvije šalice temeljca i pustite da zavrije.
  4. Poklopite te kuhajte od pet do deset minuta dok se ne upije sva tekućina.
  5. Nastavite ulijevati po malo temeljca miješajući dok riža sve ne upije.
  6. Dodajte papriku i tikvicu. Kuhajte još desetak minuta.
  7. Dodajte grašak pet minuta prije kraja kuhanja i naribajte parmezan.
  8. Začinite i poslužite.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.