Recepti Prilog 07. svibnja 2024.

Ovo moraš isprobati - 5 ideja za ručak s krumpirom

krumpir, pečeni krumpir
Hrskavi pečeni krumpir
foto: Thinkstock
Krumpira nikad dovoljno i upravo zato, donosimo vam pet novih, još slasnijih ideja za pripremu omiljenog priloga.

Volimo krumpir i jedemo ga i više puta tjedno. Pa kako i ne bismo kad je tako ukusan, i postoji toliko načina na koji ga možemo pripremiti. Uvijek su nam dobrodošli savjeti za još hrskaviji pečeni krumpir i kremastiji složenac, a naš omiljeni prilog često postaje i glavno jelo uz malo mašte, znanja i novih ideja...

Najbolji pečeni krumpir

Gdje god se poslužuje, pečeni krumpir postaje apsolutni hit. Posluži se trikovima najpoznatije engleske gastro stručnjakinje ili pak pripremi pečeni krumpir baš kao onaj iz omiljenog restorana brze hrane. Preostaje vam još samo priprema umaka i spremni smo na neke nove, slasne užitke.

Pečeni krumpir Možda vas zanima... Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry Recepti Možda vas zanima... Pečeni krumpir kao iz restorana brze hrane Recepti  | Author: thinkstock foto: thinkstock

Kultni Hasselback

Hasselback krumpir jedan je od onih načina pripreme koji naprosto obožavamo. Jednostavan je za pripremu, efektan i ostavlja prostora za velik broj kombinacija okusa. Napuni ga sirom i slaninom, dodajte omiljeno začinsko bilje ili između kolutića dodajte tek maslac, sol i papar. Dobar tek zagarantiran!

Možda vas zanima... Hasselback krumpir savršeno pristaje uz meso s grilla Špajza

 | Author: Thinkstock Hasselback krumpir foto: Thinkstock

Od krumpira složi - složenac

Složence naprosto obožavamo za vrijeme radnog tjedna. Priprema je jednostavna, pečenje još lakše, a u kombinaciji sa sezonskom salatom nastaje pravi, raskošan ručak u manje od sat vremena. 

Složenac od krumpira i šampinjona Možda vas zanima... RUČAK ZA PET Složenac od krumpira i šampinjona Recepti

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Najkremastiji pire krumpir i hrskavi popečci

Na kraju, nećemo dijeliti savjete za još kremastiji i ukusniji pire krumpir već ono što nam svima treba - kako iskoristiti ostatke omiljenog pire krumpira na najfiniji mogući način. Najprije ga skuhaj s češnjem češnjaka kako bi poprimio njegove arome, a zatim ostatke pretvori u genijalne popečke. Dodaj im svježe začinsko bilje po želji, umak od grčkog jogurta i ručak je već spreman.

Možda vas zanima... Kako napraviti hrskave popečke od krumpira? Recepti

krumpir, popečci od krumpira | Author: Monika Grabkowska/Unsplash Popečci od krumpira foto: Monika Grabkowska/Unsplash

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:42 08. Svibanj 2024.

    restane pire pomfrit mmm