Špajza 19. ožujka 2019.

Jela gotova u 30 minuta? Moguće je baš svaki dan!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za svaki ubrzani dan u tjednu donosimo vam po nekoliko neodoljivih jela priprema kojih vam neće oduzeti više od 30 minuta.

Mesna ili riblja, povrtna jela ili brzinski deserti, sasvim je svejedno. Donosimo vam popis jela priprema kojih će vam oduzeti minimalno vremena, a pružiti maksimalni užitak nakon napornog radnog dana.

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Za doručak birajte brze obroke koji uključuju jaja, povrće ili voće i omiljene sirne dodatke koji će vam na savršen način začiniti početak dana ili se okrenite pripremi domaćeg kikiriki maslaca za koji vam neće trebati više od 20 minuta vremena i tek jednog sastojka. Zvuči nemoguće? Naš kolumnist Darko Kontin uvjerio nas je u suprotno.

 

Možda vas zanima... Domaći kikiriki maslac od samo jednog sastojka - kikirikija! Kolumne Možda vas zanima... Obrok na brzaka: Muffini sa špinatom i feta sirom Recepti Možda vas zanima... Nemate vremena? Pripremite jednominutni omlet iz šalice Recepti

 

 

Iako ručak u 30 minuta ne zvuči obećavajuće, vjerujte, u samo pola sata vašeg vremena, pripremit ćete genijalna jela kojima ćete se poželjeti vratiti. Brzinske tjestenine uvijek su dobar odabir, a onda su tu još i popečci od sezonskog povrća, juhe i pečeno povrće kojem je potrebna još samo zdjela sezonske salate da bi postalo kompletan obrok.

 

Možda vas zanima... Slasni popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira Recepti Možda vas zanima... Pečena cvjetača - odličan prilog na nedjeljnom jelovniku Recepti Možda vas zanima... Losos u umaku od meda i limuna Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Nadamo se da niste zaboravili na bakin klasik, slatki kupus s rajčicom, ali i da se ponekad volite počastiti jednostavnim kombinacijama koje ostavljaju bez daha. Carbonara je naš favorit za brzinski ručak, a otkad smo isprobali brzinsku cacio e pepe tjesteninu, shvatili smo da ukusnije i jednostavnije naprosto ne može.

 

Varivo od slatkog kupusa Možda vas zanima... Varivo od slatkog kupusa vraća te u djetinjstvo Recepti Tjestenina carbonara Možda vas zanima... Špageti carbonara: Recept slavnog talijanskog kuhara Špajza cacio e pepe Možda vas zanima... Svi ga znaju: Onaj jedan recept za tjesteninu koji obožavamo None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Dobra juha od šampinjona, krumpira, uz dodatak šake heljde divan je topli obrok koji se idealno slaže uz kišne dane, a slasna savijača s mesom i sirom također će biti gotova brže nego što možete zamisliti.

 

Možda vas zanima... Brza juha s gljivama, krumpirom i heljdom Recepti Možda vas zanima... Brza savijača s mesom i rastezljivim sirom za prste polizati Recepti

 

Lisnata savijača s mesom | Author: Skuhatćute foto: Skuhatćute

 

Otišli smo toliko daleko da smo pronašli čak i recepte za deserte gotove u pola sata. Brownie će u manjem kalupu biti gotov prije, a sočnosti čokoladnog kolača po receptu Ene s bloga Foodgasm naprosto nećete moći odoljeti.

 

Možda vas zanima... Najsočniji ikad: Genijalan brownie bez brašna Kolumne


Osim toga, brzinske slastice s pudingom, keksima i omiljenim bananama nama su se baš uvijek iskazale kao odlična brzinska opcija za iznenadne goste.

 

Možda vas zanima... Kolač s bananama - gotov za 15 minuta Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.