Mesne ili povrtne, glavna jela ili prilozi, imamo ideje kako da baš sav posao za 1. svibnja prebacite na grill i u potpunosti zaboravite na kuhinju. Uživajte u svježem zraku s najdražima i opustite se...
Prije svega trebat će vam recepti za kvalitetnu marinadu. Srećom, imamo recepte za čak nekoliko vrhunskih koji će vaše delicije s grilla odvesti na neku sasvim novu razinu.
Piletina je uvijek dobar odabir kada je u pitanju grilanje upravo zato što čak i oni najizbirljiviji najčešće biraju komad dobre piletine. Najbolja će biti otkostite li je i marinirate prije pečenja. Sve to možete pripremiti dan ranije, a onda vam preostaje samo pečenje. Dvadesetak minuta i sočni pileći odresci s prilogom već su spremni.
Pripremate li nešto bogatiji grill i želite da se na njemu nađu ozbiljniji komadi mesa poput dobrog steaka, bacite se na pripremu nekoliko dana prije kako bi se meso na vrijeme mariniralo, a zatim tek nekoliko minuta pecite na grillu i uživajte u vrhunskim zalogajima istih takvih komada mesa ili čak ribe.
Da ne bismo zakinuli one koji više preferiraju povrtne delicije s grilla, pripremili smo vam i nekoliko sjajnih recepata za omiljeno grilano povrće.
Osim mesa i povrća, sjajna ideja bit će i sir s grilla. Koristite sireve koji se ne pretjerano ne rastapaju. Odličan odabir bit će škripavac ili halloumi. Ubaciti ih možete u grill ili naprosto premazati mješavinom maslinovog ulja i začinskog bilja kako bi poprimio raskošnije arome.
Zaboravite na prljanje kuhinje dok se vani grilla, baš sve priloge možete pripremiti i na vatri pa je najbolje da radne površine u kuhinji naprosto ostanu netaknute.
Za kraj, pečeno voće bit će idealan, lagan i osvježavajuć desert. Dodajte mu kuglicu sladoleda i navalite na slatke zalogaje nakon raskošnih delicija s grilla.
Dobar tek!