Špajza 01. svibnja 2019.

Pripreme za 1. maj - ovo je naših top 20 recepata za jela s grilla

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočni komadi mesa, prilozi u kojima bismo mogli uživati danima i miris dima u zraku, najbolji su pokazatelj da je stigao 1. svibnja. Donosimo vam čak 20 sjajnih recepata za jela s grilla!

Mesne ili povrtne, glavna jela ili prilozi, imamo ideje kako da baš sav posao za 1. svibnja prebacite na grill i u potpunosti zaboravite na kuhinju. Uživajte u svježem zraku s najdražima i opustite se...

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Prije svega trebat će vam recepti za kvalitetnu marinadu. Srećom, imamo recepte za čak nekoliko vrhunskih koji će vaše delicije s grilla odvesti na neku sasvim novu razinu.

 

Možda vas zanima... Pet marinada za roštilj koje trebaš isprobati Špajza Možda vas zanima... Chill&Grill tajne: Mariniranjem do izvanrednog okusa Špajza

 

Piletina je uvijek dobar odabir kada je u pitanju grilanje upravo zato što čak i oni najizbirljiviji najčešće biraju komad dobre piletine. Najbolja će biti otkostite li je i marinirate prije pečenja. Sve to možete pripremiti dan ranije, a onda vam preostaje samo pečenje. Dvadesetak minuta i sočni pileći odresci s prilogom već su spremni.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Pileća prsa Možda vas zanima... Grilajte piletinu mariniranu u jogurtu Recepti Možda vas zanima... Grill piletina na salati s avokadom i đumbirom Recepti Možda vas zanima... Neodoljiva ljepljiva pileća krilca s grila Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Pripremate li nešto bogatiji grill i želite da se na njemu nađu ozbiljniji komadi mesa poput dobrog steaka, bacite se na pripremu nekoliko dana prije kako bi se meso na vrijeme mariniralo, a zatim tek nekoliko minuta pecite na grillu i uživajte u vrhunskim zalogajima istih takvih komada mesa ili čak ribe.

 

Možda vas zanima... Mala škola pripreme steaka i recept za rustikalni ramstek Špajza Možda vas zanima... Losos na grillu postaje prava delicija u samo 10 minuta Recepti Rebrica Možda vas zanima... Iz neba pa u glazirana svinjska rebra Najave Možda vas zanima... Savršeno sočan grilani svinjski kare Recepti Zvijezda svakog roštilja: Recept za najsočniju pljeskavicu Možda vas zanima... Ultimativan recept za najsočniju pljeskavicu Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Da ne bismo zakinuli one koji više preferiraju povrtne delicije s grilla, pripremili smo vam i nekoliko sjajnih recepata za omiljeno grilano povrće. 

 

kukuruz Možda vas zanima... Kukuruz: Savršena ljetna poslastica Špajza Možda vas zanima... Grilani batat - vaš novi najdraži prilog Recepti Možda vas zanima... Otvori sezonu grilla neodoljivim tikvicama Špajza ražnjići Možda vas zanima... Ražnjići od tikvica i cvjetače - apsolutni kraljevi roštilja Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Osim mesa i povrća, sjajna ideja bit će i sir s grilla. Koristite sireve koji se ne pretjerano ne rastapaju. Odličan odabir bit će škripavac ili halloumi. Ubaciti ih možete u grill ili naprosto premazati mješavinom maslinovog ulja i začinskog bilja kako bi poprimio raskošnije arome.

 

Možda vas zanima... Sir na roštilju - sjajan kontrast mesnim delicijama Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Zaboravite na prljanje kuhinje dok se vani grilla, baš sve priloge možete pripremiti i na vatri pa je najbolje da radne površine u kuhinji naprosto ostanu netaknute.

 

Možda vas zanima... Vrijeme je za roštilj: Fantastični prilozi s grilla Špajza Možda vas zanima... Kruh s grilla - nova razina hrskavog priloga Recepti Možda vas zanima... Maslac od mladog luka - specijalitet koji ne smijete propustiti Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Za kraj, pečeno voće bit će idealan, lagan i osvježavajuć desert. Dodajte mu kuglicu sladoleda i navalite na slatke zalogaje nakon raskošnih delicija s grilla.

 

Možda vas zanima... Grilana lubenica kao predjelo i desert Recepti Možda vas zanima... Grillani vs. smrznuti - dva ljetna lica ananasa Recepti


Dobar tek!

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.