Makovnjača, kuglofi, štrudle i rolade - što se slatkog kod vas priprema za Uskrs?
Slatki dizani kolači, jednostavni kuglofi, sezonske štrudle ili neponovljiva pinca. Nađe se tu još i klasika poput mađarice i kremšnita, baš onako, savršeno uz popodnevnu kavu i slatki poklon za najdraže.
Klasicima poput orahnjače i makovnjače uvijek je teško odoljeti. Pripazite da imate dovoljno punjenja te da je tijesto mekano i savršeni dizani kolači spremni su za degustaciju.
Ukrasite li kuglof sezonskim plodovima i kakvom dobrom kremom, izgledat će kao da ste na pripremu potrošili čitav dan dok će vam ona zapravo oduzeti tek sat ili dva vremena. Efektan, a jednostavan, kuglof je definitivno jedan od omiljenih blagdanskih delicija.
U sezonske štrudle i pite ubacite jagode ili jabuke, začinite ih cimetom i vanilijom pa pustite da kuhinja zamiriše najljepšim aromama. Garantiramo da će privući ukućane, a zatim im možete uvaliti i pokoji blagdanski zadatak.
O pinci ne trebamo previše govoriti, tradicionalnije ne može! Pinca, najslađi domaći kruh, simbol je Uskrsa. Naprosto je obožavamo, na sam Uskrs, pa čak i idući dan, kao dio nekog finog slatkog sendviča.
Ako pak ste jedan od onih koji zbilja uživaju u pripremi kolača i želite se iskazati što većim brojem slastica na svom blagdanskom stolu, odličan izbor uvijek će biti klasici poput medene pite, mađarice ili neke dobre rolade.
Kremšnite su u nekim obiteljima također obavezan dio Uskrsa, a sjajan sezonski odabir bit će i bogata međimurska gibanica.
U slast!